Paketići sa sportskom opremom za sve košarkašice

22. decembar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Kako je završeno prvo poluvreme takmičarske sezone, a sledi kratkotrajna pauza i u trenažnom procesu, ŽKK “Srbobran” se okrenuo prazničnoj tradiciji i sve devojčice nagradio novogodišnjim poklonima.

Organizovan je skup u sportskoj sali, pri OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”, i na njega su pozvane sve članice kluba, njih 110, kako bi se zajedno družile uz muziku, sokiće i grickalice. Druženju su prisustvovala sva tri trenera: Slobodan Subić, Nikola Krga i novi i najmlađi član stručnog štaba, Sanja Dunđerski. Uz njih je prisutno bilo i nekoliko igračica seniorskog tima koje rado provode vreme sa budućim naslednicama, jer ovaj klub ne samo da je najmasovniji u opštini Srbobran već i funkcioniše vrlo skladno.

Nešto više o ovoj lepoj tradiciji rekao nam je prvi trener kluba, Slobodan Subić. “Mi treneri i uprava kluba smo odlučili da ove godine paketići ne budu klasični sa slatkišima, jer takve deca dobijaju sa svih strana, već da svaka devojčica bez obzira na uzrast dobije paket opreme koji će biti koristan za treninge i utakmice tokom čitave godine. Uručeno je 110 paketića čiji sadržaj čine majice, čarape i znojnice, sve sa grbom kluba. Pre dve godine smo podelili oko 60 trenerica devojčicama, i želeli smo da na ovaj način nastavimo tradiciju darivanja sportske opreme deci pred Novu godinu. Malo smo u nijansi opreme odstupili od tradicionalnih klupski boja, sva je oprema ljubičasta jer je devojčicama bliska, a mi želimo da im se dopada ono što nose”, rekao je Subić. On se zahvalio sponzorima koji su pomogli nabavku opreme. Uz sredstva koja je klub izdvojio, pomogli us još “Belić elektro” i “Juteks”, dve lokalne firme.

Nekoliko reči čuli smo i od Sanje Dunđerski, koja je u klubu preuzela najmlađu selekciju devojčica, a kako otkriva zadovoljstvo joj je raditi sa njima. “Od nedavno sam ponovo u Ženskom košarkaškom klubu ‘Srbobran’, s tim što uz igračke zadatke u seniorskom timu, sada vodim i treninge u grupi ‘Školica košarke’. Posle 4 godine na studijama u Novom Sadu i igranja za klubove ‘Vršac’ i ‘Spartak’ iz Subotice, drago mi je što sam opet kod kuće i što dajem doprinos klubu u kom sam načinila prve košarkaške korake. Pored toga što smo sportski kolektiv sa najviše članova u opštini, moja grupa je takođe najmasovnija, broji 45 devojčica. Broj se tu verovatno neće zaustaviti jer na sa svaki trening dolaze nova deca. Trenerski posao je bio moja velika želja, počela sam što se kaže od nule, ići ću stepenik po stepenik do krajnje ambicije, a to je da budem trener prvog tima”, kaže za naš portal Sanja Dunđerski. Ona dodaje kako joj je drago što se u klubu neguje tradicija podele paketića pred praznike, što samo produbljuje već odlične odnose trenera sa decom, a njih međusobno povezuje u snažnu i celovitu ekipu.

Facebook Komentari