Zajedničko kićenje jelke u Nadalju okupilo je mnogo građana

21. decembar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava

Danas je u Nadalju po prvi put održan skup na kome su žitelji ovog lepog sela, prvenstveno najmlađi, učestvovali u kićenju jelke, što je bilo propraćeno i drugim sadržajima, a sve zajedno je privuklo dosta posetilaca.

Inicijativa za održavanje ovakve, slobodno je možemo nazvati manifestacije, došla je od Saveta Mesne zajednice Nadalj. Članovi Saveta su oko sebe okupili još nekolicinu svojih sugrađana i zajednički priredili lepo praznično okupljanje. Predsednica Saveta MZ Nadalj, Dejana Aleksijević, nam je sa više detalja ispričala kako je do realizacije došlo.

“Rešili smo da pred praznike obradujemo našu decu na malo drugačiji način. Obezbedili smo veliku jelku koju su večeras zajedno kitila, na više lokacija su postavljeni različiti zanimljivi panoi i ramovi za fotografisanje, dolazi nam animatorka u prazničnom raspoloženju, tu je muzika, čaj i medenjaci za decu, a za odrasle imamo kuvano vino. Najviše nas raduje to koliko se dece odazvalo pozivu, vidim da su zadovoljna, zbog čega sam sigurna da ćemo ovo organizovati i sledeće godine. Naravno, potrudićemo se da bude još bolje, iako je za prvi put ovo odlično. Bitno je da je žurka uspela, klinci uživaju, a i mi zajedno sa njima, ostajemo u parkiću dok i poslednje dete ne ode svojoj kući”, rekla nam je Dejana Aleksijević.

Ona se zahvalila brojnim roditeljima koji su se angažovali i na različite načine doprineli da skup bude uspešan. Posebnu zahvalnost je uputila nastavniku Đorđu Ćorić koji je svojeručno oslikao veliki pano za fotografisanje, Saši Šućov koji je napravio i poklonio pano, kao i Peđi Saveljev koji je donirao značajna sredstva i tako doprineo boljoj organizaciji.

Za kraj razgovora Aleksijević je najavila: “Mesna zajednica će i ove godine pred Božić organizovati podelu paketića za decu u Nadalju, i tada će biti prisutni animatori i još neke zanimacije kako bi deci najradosniji praznik bio lepši”, dodala je predsednica Saveta MZ Nadalj.

Nadalj je ovim povodom posetio i predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, želeći da na taj način podrži dobru inicijativu lokalnog Saveta.

 

Facebook Komentari