Igračke, slatkiši i podmetači za “Biser”

17. decembar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo

Korisnike Dnevnog boravka, u prostorijama Udruženja za pomoć MNRO “Biser”,  posetile su juče, i poklonima ih iznenadile, predstavnice Udruženja “Ljubitelja ručnih radova” iz Srbobrana.

“Današnji dan u Biseru obeležila je poseta Udruženja “Ljubitelja ručnih radova” iz Srbobrana. U duhu božicnih i novogodisnjih praznika oni su za naše korisnike pripremili poklone koje su sami izradili, kao što su medenjaci, razne igracke ručno radjene, priveske, jastuke (podmetace) za stolice, a uz to i punu kutiju slatkiša. Članovi Udruženja ljubitelja ručnih radova upoznali su se i proveli su neko vreme sa korisnicima i zaposlenima u dnevnom boravku. Za ponedeljak je dogovorena zajednička prodajna izložba radova korisnika dnevnog boravka i članova Udruzenja Ljubitelja ručnih radova u Domu kulture u Srbobranu. Već od 15h svi radovi biće postavljeni, i ko god želi moći će da dodje da pogleda i kupi ono sto mu se svidi”, izjavila je ovim povodom Marinela Sabo, defektolog u “Biseru”.

Ona je dodala, da je u 2022. godini u planu odlazak pojedinih korisnika dnevnog boravka na zajedničke radionice sa članovima Udruženja “Ljubitelja ručnih radova”, na kojima ce imati prilike da iskažu svoju kreativnost i da uživaju u zajedničkom druženju

Eržebet Fišteš, predsednik Udruženja “Ljubitelja Ručnih radova” je tom prilikom izjavila, da je delegacija udruženja kao i ranijih godina u “Biseru” izuzetno lepo dočekana. “Pošto se bliži Božić i novogodišnji praznici, odlučili smo da sa manjim poklon paketima, i našim ručnim radovima, obradujemo sve korisnike i zaposlene u ‘Biseru’. Od čarapa smo napravile prelepe mačke, ali tu su i pleteni Deda mrazevi, privesci za ključeve, manje torbe kao i podmetači za stolice. Pored navedenih u pakete smo stavile medenjake, slatkiše kao i slano pecivo. Sa odgovornima u udruženju smo se dogovorili, da ćemo se u buduće češće sretati i sarađivati, a početak konkretne saradnje počinje već u ponedeljak 20. decembra u Domu kulture, gde ćemo organizovati zajedničku izložbu sa MNRO ‘Biser’ i ‘Klubom za negovanje tradicija’. Izožba počinje u 15 časova. Ujedno svim građanima želimo srećne božićne i novogodišnje praznike”, rekla je Eržebet Fišteš.

Dva dana ranije u “Biseru” su boravili gosti iz Beograda i Novog Sada, družili se sa zaposlenima i korisnicima Dnevnog boravka, a zatim su zajedno posetili Spomen kuću Nandora Giona. Srbobranskog pisca.

„Sa nama su predstavnica Ministarstva za rad, zapošljavanje, invalidska i socijalna pitanja , Sektor za zaštitu OSI Julijana Stanisavljević  i članovi Udruženja društvenih delatnosti  za pomoć osobama sa invaliditetom iz Beograda kao i stonoteniskog kluba „Tvrđava 021“ iz Novog Sada.  Povod za današnju posetu je upoznavanje sa našim udruženjem koje je bilo gost i učesnik smotre stonotenisera na Spensu  u Novom Sadu 14.novembra gde je bio prvi susret i gde je postignut dogovor o današnjoj poseti“, objasnila je svrhu posete Slavka Popić, predsednica udruženja “Biser”.

Druženje je zatim nastavljeno na salašu „Tatić“ u Turiji, gde se pričalo o budućim okupljanjima, a možda i o nekom zajedničkom stonoteniserskom susretu.

 

Facebook Komentari