Polusezona završena pobedom

11. decembar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Ostvarili su košarkaši OKK “Srbobran” 7. pobedu u 11. kolu Prve regionalne lige, čime su završili takmičenje u 2021. godini i došli pred vrata playoff-a. U revanš meču savladano je “Jedinstvo” iz Novog Bečeja rezultatom 85:79 (26:21, 24:24, 16:19, 19:15).

Bila je ovo još jedna teška utakmica, ekipa iz Novog Bečeja je dva puta vodila tokom meča. Ceo susret je protekao u naizmeničnim serijama koševa, srećom su serije koje su stizale od domaće ekipe bile duže. Vodio je OKK “Srbobran” maksimalno 14 poena, ali je tu prednost lako izgubio i čak se došlo u situaciju, tokom 4. četvrtine, da se juri zaostatak od 4 poena. Ipak vraćaju se izabranici trenera Andrića u meč i uspešno ga privode kraju.

Ekipu su u ovom susretu potpuno nosili Samardžić i Antić, ukupno uacivši 61 poen, Dule 36 poena i 8 trojki, dok je Jovan postigao 25 sa 6 trojki. Lazar Egeljić je doprineo pobedi sa 9 poena i 1 trojkom, Luka Gutović 6 poena, Bojan Grubić 5 poena i 1 trojka, dok se Igor Šijačić upisao sa 4 poena.

“Čestitam mojim momcima na pobedi. Na korak smo od plasmana u playoff sa skorom 7/4, da mi je to neko ponudio pre početka takmičenja oberučke bih prihvatio, jer smo još tada postavili cilj, a to je opstanak u ligi. Jedna smo od najmlađih, ako ne i najmlađa ekipa u takmičenju, zbog čega je ovo jako dobar rezultat. Zadovoljan sam šta smo postigli. Vrlo važna utakmica, ekipi iz Novog Bečeja bila je ovo zadnja prilika da uhvati priključak za playoff, a mi da smo izgubili, našli bi smo se u ozbiljnom problemu, jer bi smo plasman jurili u nekom od tri naredna kola, gde nas čekaju teški protivnici. Slede od 5. februara dva gostovanja i jedna utakmica kod kuće. Pobediti u Sremskoj Mitrovici ili u Apatinu je skoro nemoguće, te ekipe pred svojom publikom igraju tri puta bolja, a ni u Srbobranu sa Inđijom neće biti lako, jer su druga najjača ekipa u našoj grupi. Čak i da izgubimo sve tri utakmice, ako se poklope ostali rezultati, možemo ostati u gornjiem delu tabele, ali naravno da bi bilo bolje da neke i pobedimo, i tako ne ostavimo prostora za neizvesnost”, kaže trener Andrić.

Poraz od “Vrbasa”, od pre dva kola, i dalje je u mislima ekipe i trenera. Došlo je do umora i dobro je što je zimska pauza stigla. Momci će trenirati do 20. decembra, a zatim sledi potpuni odmor do 10. januara, kada se nastavlja sa treniranjem i sprema za nastavak sezone. Lepa vest je što će u drugom delu takmičenja tim biti pojačan. Vraća se Mihajlo Vukomanović, as iz rukava u prošloj sezoni. Vukomanović, poznatiji pod nadimkom Đuka, dominirao je u reketu, iako nije mnogo visok vrlo je skočan i beleži po 20 skokova na utakmici, uz to je jednako dobar asistent, a ne malo puta je bio imao i dvocifren koš učinak. On bi mogao da bude ta prevaga potrebna timu kako bi se obezbedila sigurnija igra.

“Zahvaljujem se publici još jednom na podršci, mislim da su u ovoj polusezoni gledali lepu košarku i da su uživali u pobedama kao i mi. Ono što mi je drago, da je Bojan Grubić u poslednje dve utakmice pokazao kako može da igra ozbiljno u seniorskom dresu. U prethodnoj utakmici je bio bolji, ali ga i ovaj put pohvaljujem jer igra dobro, srazmerno svojim godinama, ima ozbiljnu minutažu, ostaje samo da stekne iskustvo, nadogradi malo znanje, najvažnije je da želja kod njega postoji. On momak vredno trenira svaki dan i to mu se vraća na terenu”, rekao je trener Jovan Andrić. Za kraj je poželeo svojim igračima, upravi kluba, ali i svim svojim sugrađanima i navijačima, srećne novogodišnje i božićne praznike, uz poruku da se vidimo u februaru.

Facebook Komentari