Jovina škola dobila je prostor za dnevni boravak učenika

11. decembar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Škola

U petak je otvoren dnevni boravak u okviru Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj”, nova pogodnost za decu i njihove roditelje, usluga koja je ovoj školi mnogo nedostajala, a u čijem opremanju je najviše pomogla lokalna samouprava.

Bilo je više pokušaja da se obezbedi opremljen prostor za celodnevni boravak dece u školi, ali su se sad stekli uslovi da do toga i dođe, ocenio je Kočiš Kristijan, član Opštinskog veća iz resora obrazovanja, koji je sa predsednikom opštine Srbobran, Radivojem Debeljačkim, i predsednikom Saveta MZ Srbobran, Slobodanom Subićem, obišao novi prostor u ovoj obrazovnoj instituciji.

Složili su se da je potreba za pružanjem usluge dnevnog boravka zaista neophodna, jer sve više roditelja zbog radnih obaveza treba rešenje za brigu o deci pre ili posle nastave. Opština je obezbedila sredstva za opremanje prostora nameštajem, MZ Srbobran je poklonila televizor, dok je lokalni Crveni krst okrečio zidove.

Dočekavši goste u školi koju vodi, direktorica Erika Munjin Sokola ih je povela u obilazak, a u učionici za dnevni boravak goste je dočekala učiteljica Melinda Krasuljak Kusli i desetak učenika koji su u tom momentu tamo boravili.

Škola je pripremila zahvalnice za sve one pojedince i organizacije koji su pomogli pokretanje dnevnog boravka, a direktorica im se zahvalila na pomoći. “Bez učešća Ministarstva, Pokrajinskog sekretarijata, opštine Srbobran, Mesne zajednice i Crvenog krsta mi ne bismo mogli da pokrenemo dnevni boravak. Za našu decu je otvaranja boravka van nastave bilo jako neophodno, dočekali smo da se naša zajednička želja ostvari i zato smo zahvalni svima. Do sad je prijavljeno ukupno 27 učenika, u dve smene, a sa njima radi učiteljica koja govori srpski i mađarski jezik i obučena je za rad u ovim uslovima. Jako smo zodavoljni i nadamo se da će uskoro još dece da se priključi dnevnom boravku i da ćemo otvoriti više grupa”, rekla je direktorica Munjin Sokola.

Zadovoljan viđenim bio je i predsednik Radivoj Debeljački, što je pri obilasku jasno i naglasio. “Osećam veliko i iskreno zadovoljstvo što smo danas i zvanično otvorili dnevni boravak u ovoj školi, i što u njemu od prvog dana ima dece. To je još jedna škola u našoj opštini koja je dobila mogućnost pružanja usluge dnevnog boravka, i drago mi je što je tako. Roditelji su imali potrebu za tim, a škola je izrazila želju da poveća svoje obaveze. Zajedničkim snagama smo to ostvarili. Mi moramo slušati potrebe naših građana, dece i roditelja, i pronalaziti načine da na njih pozitivno odgovorimo. Ovom prilikom smo to uspeli”, rekao je predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački.

Dnevni boravak u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” namenjen je učenicima prvog i drugog razreda, počinje sa radom u 7:30, a radi i posle 15.00 časova, dok i poslednje dete ne preuzme reditelj. Sve u dogovoru škole i roditelja, a na korist dece. Učenici u boravku završavaju domaće zadatke, obave doručak ili ručak zavisno koja je smena, igraju se crtaju i druže se uz različite aktivnosti, a najvažnije je da im nije dosadno, da vole da dođu u ovu učionicu, i da su u njoj bezbedna i pod nadzorom.

Facebook Komentari