I pored lošije igre savladana je “Stara Pazova”

05. decembar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Drugi nastup posle samo 4 dana imali su košarkaši OKK “Srbobran”, nakon bolnog poraza od Vrbašana, sinoć su igrali revanš sa KK “Stara Pazova” gde je ponovo sve bilo neizvesno, ali su ipak naši momci slavili na kraju 89:84 (16:28, 28:14, 25:22, 20:20).

Nisu Srbobranci sinoć pružili svoj maksimum, igralo se teško, akcije nisu funkcionisale kako su zamišljene i ponovo je izostala preciznost u šutu. Očigledno je da su se protiv “Vrbasa” potpuno ispraznili, dali koliko su mogli u meču sa najjačim protivnikom u ligi, a zatim par dana kasnije nisu bili odmorni za sličan nastup. Pobeda u susretu sa “Starom Pazovom” izuzetno je važna, jer ukoliko bi se i naredne nedelje došlo do bodova u utakmici sa “Jedinstvom” iz Novog Bečeja, prolaz u playoff bi bio izvestan.

Kao da iznurenost pred jučerašnji susret nije bila dovoljna, zbog prehlade je izostao Aleksandar Srdanov, a Dušan Samardžić je igrao pod bolovima usled javljanja stare povrede. I pored toga je sinoć igrao skoro 40 minuta, nije bio u startnoj petorci, ali je ubrzo morao na parket kako bi pomogao ekipi pošto je protivnik zaigrao vrlo snažno. Dule nije mogao da igra onako brzo kako smo navikli, ali je i pored toga uspeo da ubaci 30 poena uz 6 trojki. Kapiten Jovan Antić je na ovoj utakmici morao svoju ekipu još jače da povuče u napadu, skoro sva silina odbrane Pazovljana bila je na njemu, ali on pogađa 7 trojki i beleži 31 poen. Luka Gutović je imao zapažen nastup sa 13 poena, Lazar Egeljić je upisao 4, Igor Šijačić 3 poena, Andrej Radovanović 2, a posebno ističemo Bojana Grubića koji je odigrao jedan od najboljih mečeva u seniorskom dresu. Nije ubacio mnogo poena, samo 6, ali je na parketu proveo 30 minuta i imao zapaženu ulogu u odbrani, što je i prevagnulo da se dođe do pobede u ovoj utakmici.

“Ispraznili smo se fizički i psihički na prošloj utakmici i to se danas odrazilo na našu igru. Ipak najvažnije je da smo pobedili, sad imamo skor od 6 pobeda i 4 poraza, što otvara mogućnost za ulazak u playoff. ‘Stara Pazova’ je jako dobra ekipa, zaista je bilo preteško igrati sa njima, u prvoj utakmici su nas dobili sa 25 poena razlike. Tada nam je njihov drugi centar, koji večeras nije mogao da zaigra, dao 40 poena, ali smo mi tada bili jako oslabljeni neigranjem nekih igrača. Mislim da smo kvalitetniji tim, što se večeras pokazalo, i pored loše igre uspeli smo da pobedimo. Nakon početnog zaostatka od 12 poena za protivnikom mi smo uspeli da ih stignemo pa čak i da povedemo sa 9 poena u jednom momentu. Svaka čast momcima na tome.

Znam da je bilo mnogo oscilacija u igri, Šijačić, Egelja, Babić i Radovanović nisu večeras bili dobri kako to umeju, ali eto Grubić je odigrao dobro i imao zavidnu minutažu. Sve pohvale za njega. Falio nam je večeras Srdanov sa njegovim trojkama, dok je Dule ipak morao da igra uz povredu, kako bi pomogao timu. Nismo mi ekipa koja ima snage da igra 2 utakmice za 3 dana, nemamo to iskustvo, a ni klupa nam nije dovoljno duga. Ipak najvažnije je da smo pobedili, sad treba da se odmorimo kako bi smo u poslednjem nastupu, u jesenjem delu prvenstva, došli do pobede. I taj susret sa ekipom iz Novog Bečeja igra se u Srbobranu. Nadam se da će naši navijači narednog petka doći u velikom broju kako bi podržali momke. To navijanje nam uvek pomogne, daje dodatnu snagu da kod kuće igramo sa više motiva i da pobedimo kad nam igra nije najbolja. Zato publici upućujem jedno veliko hvala za podršku”, rekao je trener Jovica Andrić.

KK “Jedinstvo” iz Novog Bečeja dolazi u Srbobran u petak, 10. decembra, utakmica je zakazana za 18:45. Nastavak sezone sledi u februaru, u prvom meču naredne godine OKK “Srbobran” putuje u Apatin na megdan ekipi KK “Dunav 2014”.

Facebook Komentari