Neizvesna završnica i poraz od OKK “Vrbas”

02. decembar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Pretrpela je ekipa OKK “Srbobran” prvi takmičarski poraz na svom terenu posle 20 meseci, u neizvesnoj završnici bolje su se snašle komšije iz Vrbasa i tako zadržali lidersku poziciju na tabeli, kao jedini neporaženi tim.

Nesporno je OKK “Vrbas” za uslove Prve regionalne lige izuzetna ekipa, u prvom susretu su slavili ubedljivo, a i večeras su ostavili bolji utisak. Vodili su Vrbašani od samog starta večerašnje utakmice, peli su se i na plus 10 poena, ali ostaje utisak da su Srbobranci bili ravnopravan protivnik sve vreme. Na kraju ipak slavili su gosti, dojučerašnji učesnici Druge lige Srbije, rezultatom 83:87 (23:31,19:22,22:16,19:18).

Ozbiljne batine trpeli su najistaknutiji igrači OKK “Srbobran”, bili su nezaštićeni od strane sudija, što se pretočilo i na njihov učinak.. Iako su Antić i Samardžić bili najkorisniji u domaćoj ekipi, nije bilo prostora da zaigraju kako umeju, sve vreme su bili udvajani, nekad čak i tri igrača na leđima uz bezbroj nesviranih faulova. To je ostavilo prostora za druge igrače da preuzmu inicijativu, ali oni to nisu učinili, verovatno zbog neiskustva igranja mečeva protiv ekipa kakva je “Vrbas”.

Trener Jovica Andrić nakon utakmice nije imao šta da zameri svojim momcima, to im je i rekao u svlačionici. “Moji momci su odigrali požrtvovano, sve pohvale za večerašnji nastup. Nije mi drago što smo izgubili utakmicu kod kuće, pred publikom koja je bila neverovatna, ali to je deo sporta. Hvala našim navijačima što su došli u tako velikom broju i što su bodrili momke. To je lepa slika koja večeras napušta Srbobran. Ekipi ‘Vrbas’ čestitam na pobedi, ali i mojim momcima na borbenosti i iskazanoj želji”, počeo je izlaganje trener Antić poželevši komšijama svu sreću u nastavku takmičenja.

“Večeras su, da ne pobedimo, odlučile neke druge stvari. Ovo je jedna od onih utakmica, kada posle poraza imate utisak da ste pobedili. Daleko od toga da smo bili izuzetno napadački raspoloženi, podbacio nam je šut za 3 poena, a kad ne ide ono u čemu smo dobri teško da će proraditi ono po čemu nismo poznati. Ipak u drugoj polovini utakmice pokazali smo da umemo da zatvorimo reket i da se kvalitetno branimo. Mi smo napadačka ekipa i to je košarka koju ja forsiram i volim, ali i pored nedostataka u napadu bili smo u poziciji da nanesemu odličnim Vrbašanima prvi poraz.

Mi se okrećemo narednoj utakmici, slede nam još dva domaćinstva, koja moramo da dobijemo ukoliko želimo da se izborimo za playoff, odnosno siguran opstanak u ligi. Već u subotu dolazi nam ‘Stara Pazova’, dok će naredne nedelje, u petak, u našu Halu doći ‘Jedinstvo’ iz Novog Bečeja. Večeras smo imali čudan sudijski kriterijum, od jednog sudije, i to na obe strane terena. U subotu nam opet sudi isti sudijski par pa se nadam da se greške neće ponavljati, jer ne bi bilo u redu da nas dva puta za redom tako ošteti. Ako i mi budemo bili bolji u šutu, može se očekivati da pobedimo”, rekao je Andrić. On dodaje, da se nikada nije žalio na sudije posle utakmice, ali je večeras suđenje bilo veliki problem. Ne iz neke želje da se nanese šteta jednom od timova, već iz očigledne nestručnosti.

Ulazak srbobranskih momaka u drugo poluvreme, i tada prikazana igra, nešto je na šta trener Andrić kaže da je ponosan. Napravili seriju 12:3 za 3 minuta igre i ozbiljno zapretili gostima. Na ovom meču kapiten Jovan Antić postigao je 24 poena i 3 trojke, potpuno jednak učinak imao je Dušan Samardžić, Luka Gutović ubacio je 15 poena, Andrej Radovanović 8, Igor Šijačić 6, dok su Nikola Babić i Aleksandar Srdanov dali po 1 trojku.

Facebook Komentari