Crveni krst u akciji “Mala dela su velika stvar”

30. novembar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo

Crveni krst Srbije i kompanija Lidl pokreću zajedničku akciju pod nazivom “Mala dela su velika stvar”, sa namerom da se tokom božićnih i novogodišnjih praznika obezbede značajnije količine robe široke potrošnje za one članove zajednice koji sebi ne mogu da ih obezbede.

Srbobranska organizacija Crvenog krsta aktivno uzima učešće u akciji, o čemu nas je obavestio sekretar organizacije, Goran Radovanović. “Slična akcija je organizovana i 2019. godine, kao i tad, cilj je da se u prodajnim objektima kompanije Lidl stimulišu potrošači da deo kupljenih proizvoda poklone onima koji su teškoj ekonomskoj situaciji. Volonteri će dežurati u prodajnim objektima, pokraj korpi solidarnosti u koje će slagati donirane proizvode, istovremeno podsećajući ljude da su predstojeći praznici upravo u znaku darivanja i činjenju dobrih dela. Srbobranski volonteri će dva puta nedeljno, sredom i subotom, biti u novosadskom Lidl-u u Temerinskoj ulici, gde će se potruditi da se prikupi što više poklona”, otkrio nam je Radovanović. On je dodao da će svi prikupljeni artikli biti dopremljeni u magacin u Srbobranu, gde će se pakovati u pakete, a zatim će biti poklonjeni članovima 30 srbobranskih porodica, za koje Centar za socijalni rad proceni da su najugroženije.

Akcija “Mala dela su velika stvar” trajaće 3 nedelje, od 29. novembra do 19. decembra, s toga iz Crvenog krsta pozivaju sve one ljude koji svakodnevne potrepštine nabavljaju u pomenutom lancu prodavnica, da kupe nešto i za najugroženije. Svako bira šta želi da pokloni, iako organizatori sugerišu da bi najbolje bilo da među doniranim proizvodima preovlađuju hrana, kućna hemija, kao i konditorski proizvodi koji će biti korišćeni za pripremanje dodatnih paketa u akciji “Jedan paketić, mnogo ljubavi”.

Ovu priliku sekretar je iskoristio i da najavi akciju davalaštva krvi, poslednju u godini. Srbobranci će moći da doniraju krv u četvrtak, 9. decembra, od 8.00 do 12.00 časova u sali Malog pozorišta, dok će Nadaljčani isto moći da učine sutradan, 10. decembra, u Lovačkom domu. Apeluje se na dobrovoljne davaoce da se odazovu pozivu i doniraju krv u pomenutim terminima, jer su količine kojima raspolaže Zavod za transfuziju i dalje minimalne.

Facebook Komentari