U poslednjem kvartalu darovane su 23 novorođene bebe

22. novembar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Poslednji put u ovoj godini skupštinska sala Opštine Srbobran bila je mesto okupljanja roditelja novorođene dece, nijma su lokalna samouprava i Udruženje “Ruka spasa” donirali opremu za bebe kao dobrodošlicu u lokalnu zajednicu.

Dobrodošljicu u opštinsko zdanje poželeo im je pomoćnik predsednika Opštine, Zoran Dudvarski. “Meni je pripala čast i zadovoljstvo da u ime predsednika Opštine, koji je zbog neodložnih obaverza danas odsutan, čestitam okupljenim sugrađanima rođenje deteta i da im, zajedno sa Savkom Lazić iz Udruženja ‘Ruka spasa’, uručim odgovarajuće poklone. Ovo je akcija koja se u kontinuitetu organizuje, kvartalno, već dve godine. U razgovoru sa roditeljima došli smo do zaključka da iako je pažnja skromna, ona ipak pomaže u odgoju najmlađih i najmilijih članova porodice. Pored poklona za rođenje deteta, lokalna samouprava posebno posvećuje pažnju deci tokom odrastanja i školovanja. To je praksa koja će biti nastavljena i u buduće. U toku je izrada plana razvoja naše opštine za narednih 10 godina, gde je poseban akcenat stavljen upravo na pomoć roditeljima i porodici”, naglasio je Dudvarski, a zatim je reč ustupio Savki Lazić.

Predsednica Udruženja “Ruka spasa”, prenela je okupljenim majkama i njihovim bebama pozdrave žena, članica udurženja, koje nisu prisustvovale današnjem skupu. “Još jednom smo za majke i bebe pripremili jako lepe poklone, što je naš skromni doprinos podršci mladim porodicama koju lokalna samouprav i Centar za socijalni rad pružaju. Mi smo ovu akciju pokrenuli 2017. godine, a opština nam se pridružil i pružila značajnu podršku pre dve godine. Od tada to radimo zajednički jer se slažemo da je svaki vid podrške porodicama potreban. Natalitet nam opada i svaka podrška rađanju je važna. Možda ovi pokloni nisu mnogo vredni, ali su zato dati od srca i sigurno je da će biti korisni”, rekla je gospođa Lazić.

Opština Srbobran za svako novorođeno dete, u poslednjem kvartalu njih 23, obezbeđuje po 20 hiljada dinara, uz to deca dobijaju poklon stolicu za hranjenje i set: portikla, peškir, ćebence, što pripremaju žene iz “Ruke spasa”.

 

Facebook Komentari