Nakon Velike pobede u Kikindi slede tri utakmice kod kuće

20. novembar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Ni u revanš meču “Velika Kikinda” nije uspela da parira košarkaškoj četi iz Srbobrana, nova pobeda sa stotkom i treće mesto na tabeli su nagrada za odličnu igru u gostima.

Prvo poluvreme je donekle bilo neizvesno, ali posle pauze i povratka iz svlačionice postavljena je rezultatska razlika koja ni u jednom momentu nije padala ispod 10 poena, a pela se i preko 20. Meč je završen rezultatom 83:101, po četvrtinama: 21:21, 23:29, 19:26 i 20:25.

Igor Šijačić je imao blistav nastup, šteta što se nije igralo pred domaćom publikom, ubacio je 23 poena, od čega 2 trojke. Jednak poen skor imao je i kapiten Jovan Antić, s tim da je on pogodio 4 trojke, dok je Dušan Samardžić postigao 22 i 2 trojke. Utakmicu je obeležila dobra timska igra, nikome nije bilo bitno da baš on postigne koš što se odrazilo i na učinak ostalih igrača, Nikola Babić je takođe imao dvocifreni učinak, 13 poena i 3 trojke, jednak broj trojki pogodio je i Aleksandar Srdanov, 9 poena postigao je i Lazar Egeljić, dok se Lika Gutović upisao sa 2 poena.

Pobeda jeste ubedljiva i vrlo je bitna, jer ekipi uliva samopouzdanje pred revanš sa komšijama iz Vrbasa. U prvom meču tim Jovana Andrića pretrpeo je bolan poraz, u pitanju je protivnik koji ima iskustvo igranja i u višem rangu takmičenja. Moraće Srbobranci više da se potrude ako žele da pred svojom publikom vrate milo za drago Vrbašanima i dođu do novih bodova.

Pored pomenute utakmice koja se igra 27. novembra, očekuju našu ekipu još 2 vezana meča kod kuće, 3 ukupno. 4. decembra sa KK “Stara Pazova” i 11. istog meseca sa ekipom “Jedinstvo” iz Novog Bečeja. Lepa je vest što će svaki naredni vikend u srbobranskoj Hali moći da se gleda dobra košarka, a biće potrebno i glasno da se navija kako bi naši momci obezbedili ulazak u playoff sa što više pobeda protiv ostalih timova koji se žele plasirati.

Facebook Komentari