Pokrajina pomaže izradu Planova detaljne i generalne regulacije sa 1,65 miliona dinara

17. novembar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Zgrada Vlade Vojvodine danas je bila mesto okupljanja desetak predstavnika vojvođanskih opština, kojima su od strane Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine uručeni vredni ugovori. Opština Srbobran je bila jedna od retkih samouprava kojoj su odobrena dva ugovora, a njih je u Novom Sadu primila i potpisala Danijela Vujačić, načelnica Opštinske uprave.

Reč je o projektima za izradu Plana detaljne regulacije, za šta je sekretarijat izdvojio 1.403.270,40 dinara, kao i za izradu Plana generalne regulacije gde je opredeljeno 228.060 dinara, čime je Srbobranu za te namene ukupno odobreno skoro 1.65 miliona dinara.

Predsednik Opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, istakao je da sredstva koja lokalna samouprava privuče iz pokrajinskog, ili republičkog budžeta, značajno rasterećuju opštinsku kasu, čime se ostavlja prostora da se sa novcem naših građana uradi još nešto korisno za zajednicu.

“Veoma smo zadovoljni dobijenim sredstvima za ova dva projekta, jer smo to svakako morali uraditi. Danas potpisani ugovori u Pokrajinskoj vladi veoma su značajani za nas. Planom detaljne regulacije omogućeno je parcelisanje vikend zone u Nadalju, a zatim i da nastavimo sa koracima koji slede ka otuđenju i proširenju ovog prostora. Planom generalne regulacije regulisaćemo neke saobraćajnice, koje do sada, nažalost, nisu bile regulisane ovim dokumentom u našoj opštini. Zahvalni smo Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine na novčanoj podršci koja će omogućiti izradu ova dva važna dokumenta za našu opštinu”, rekao je Debeljački.

Facebook Komentari