Poraz proteklog vikenda tek je 2. u 14 odigranih kola

16. novembar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

U vikendu za nama odigrano je pretposlednje kolo šampionata u Područnoj fudbalskoj ligi “Subotica”, gde je srbobranski predstavnik doživeo poraz od FK “Obilić” iz Zmajeva sa 0:2.

Ovo je tek drugi poraz Fudbalskog kluba “Srbobran” ove sezone, a odigrano je 14 kola. Kako kažu u upravi domaćeg sportskog kolektiva, došlo je do zamora i jedan takav kiks ne predstavlja veliko opterećenje za nastavak takmičenja, pošto je opstanak u ligi već osiguran. Jedini negativan efekat ovog poraza je pad na drugo mesto tabele, gde je OFK “Vrbas” pretekao tim iz Šumice za 3 boda.

“Ovaj poraz uopšte nije tragičan, niko u klubu to tako ne gleda, ima još dosta da se igra, sezona je duga”, počinje svoje izlaganje predsednik kluba “Srbobran”, Nemanja Perendić. “Mi ćemo sigurno dati sve od sebe i do poslednjeg kola ćemo se boriti na terenu za što višu poziciju na tabeli. Koje će to mesto biti, videćemo, a mi ćemo biti zadovoljni plasmanom jer je on pokazatelj naše snage. Mojim igračima i treneru nemam šta da zamerim, smatram da je posle niza teških gostovanja, i maksimalnog izgaranja na tim nastupima, došlo do iscrpljivanja. Momci su se fizički i emotivno istrošili, svaku gostujuću utakmicu su dosta emotivno proživljavali, svako kolo smo igrali sa imperativom lidera lige, što stvara pritisak, i na žalost to je sve moralo doći na naplatu. Šteta je što se to desilo pred domaćom publikom, koja je baš na ovu utakmicu došla u rekordnom broju. Svakako hvala im što su bili na tribinama i što su podržali svoj lokalni klub.

Raduje me što naše mlađe selekcije fudbalera vidno napreduju, pod vođstvom koordinatora trenera Zorana Mijića, sve besprekorno funkcioniše. Od potpisivanja ugovora o saradnji između našeg kluba i prvoligaša “TSC Bačka Topola”, prošlo je dva meseca što je bilo dovoljno vremena da se steknu neki prvi utisci o radu i napretku. Koordinatori iz Bačke Topole su bili u Srbobranu u kontrolnoj poseti, prisustvovali su trengu, razgovarali sa našim trenerima i uverili se u kvalitet uslova koje naša deca imaju, nakon čega su bili izuzetno zadovoljni. Treninzi naše dece se održavaju po programu TSC Fudbalske akademije, tako da postoje svi uslovi da njihov napredak i razvitak budu najbolji mogući.

U ponedeljak su dve naše ekipe klinaca bile na Fudbalskoj akademiji u Bačkoj Topoli, gde su sa tamošnjim vršnjacima odigrali kontrolne mečeve. Stručni ljudi prvoligaša su imali samo reči hvale za naše dečake, počevši od osnova kulture, ponašanja, ozbiljnosti na terenu i naravno igračkih parametara. Koordinator koji je ovom prilikom došao iz Mađarske i posmatrao utakmice, i lično je čestitao Mijiću na dobrom radu, a zatim mu i rekao da je od svih klubova sa kojima TSC sarađuje, Srbobran uz Adu, na samom vrhu po svemu. Očigledno je da Srbobran ima čime da se ponosi i da će pravi rezultati sigurno doći kad naša deca stasaju za seniorski tim”, ističe Perendić.

Visoka pozicija na tabeli seniorske selekcije, pravi je motiv za ovu decu, naglašava naš sagovornik. On je stava da se zato i mora voditi računa o prvom timu, iako je akcenat na radu sa decom, jer se dečaci ugledaju na strije, žele da budu kao oni i da jednog dana obuku taj dres.

Fudbalska polusezona je na izmaku, sve selekcije imaju još jedno kolo da odigraju, a zatim se sele sa stadiona u sportsku Halu. “Ovu priliku iskoristiću da se zahvalim Slobodanu Subiću, direktoru CST-a, koji se i ove godine potrudio da Fudbalski klub Srbobran i ove zime ima sasvim dovoljno termina u sali, kako bi deca neometano radila i tokom zime. Pauzu ćemo iskoristiti da na stadionu uradimo neke dodatne radove kako bi uslovi bilji još bolji a ambijent lepši i komforniji. Kada je u pitanju seniorski tim, ne znam da li će neki igrači želeti da promene sredinu, ali već imam najave da neki naši stari igrači žele da se vrate u svoj matični klub. Verujem da ćemo nakon zime imati još jači tim, da ćemo zadržati postojeći kostur ekipe i da će veliku većinu igrača i dalje činiti Srbobranci, što je i do sad bila praksa”, kaže nam Nemanja Perendić.

Ono što je na poslednjem nastupu u Srbobranu u ovoj godini bilo evidentno, je da su na tribinama bili prisutni predstavnici većine klubova koji se takmiče u PFL “Subotica”. Očigledno da postoji interesovanje za uspeh ovdašnjeg kluba, kako onoga što se može videti na terenu tako i ono van njega. Ambijent čitavog stadiona odaje utisak da se o njemu detaljno vodi računa, a kako najavljuje predsednik kluba, on i uprava ne misle tu da stanu. Energija će se i dalje trošiti na poboljšanje uslova za rad i napredak igračkog kadra, jer to je valjda najvažnije.

Facebook Komentari