Odeća i obuća za petnaestak mališana

09. novembar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Dolazak hladnog i vlažnog vremena za svakog roditelja je znak da treba svom detetu da kupi adekvatnu odeću i obuću, ali šta sa onima koji to nisu u mogućnosti. Humanitarac Živorad Đurić, poznatiji kao Žića Maradona, je danas u saradnji sa lokalnom samoupravom, poveo u kupovinu petnaestak srbobranskih mališana iz socijalno ugroženih porodica.

U lokalnom prodajnom objektu kupljena je topla odeća i nepromočiva obuća za decu, sami su birali modele i dezene, a prodavačice su im pomogle da pronađu odgovarajuće veličine. Vlasnik prodavnice je, čuvši da je u pitanju humanitarna akcija, želeo i lično da učestvuje u njoj, poklonivši 20 posto popusta na sve izabrane artikle. Radost mališana je bila velika, zahvalnost još primetnija, dok su predsednik Opštine Radivoj Debeljački, i Žića Maradona, još jednom konstatovali da je činjenje korisnih stvari za decu najlepši deo posla.

Satisfakcija koju daje zahvalni dečiji osmeh je ujedno i najlepši poklon koji čovek može da dobije, ocenjuje Đurić, i dodaje da je uvek spreman da pomogne ljudima u trenucima kada im je podrška potreba.

“Zima polako stiže, najavljuje se sneg i temperatura u minusu, a deca koja su danas sa nama, nažalost nisu u mogućnosti da imaju što i njihovi vršnjaci. Uz fantastičnu saradnju sa Opštinom Srbobran, došli smo da tu zimu ublažimo i zato danas deca dobijaju čizmice, jakne, pantalone, sve toplo i za zimu, kako bi je lakše pregurali. Zato smo tu da pomognemo. Postao sam počasni građanin Srbobrana i normalno je da čovek tu ne stane, već treba tu da dobije još više motiva, još više želje da pomogne, više da učini nego što je to činio do juče. Ovaj grad je u mom srcu, kao i ova deca”, rekao je Žića Maradona tokom realizacije akcije.

Društveno koristan angažman i nesebično darivanje dece pohvalio je predsednik Debeljački. On se zahvalio Đuriću što, iako mu to nije obaveza, ne prestaje da pomaže građanima Srbobrana. “To se posebno odnosi na one kojima je pomoć najpotrebnija. Tome u prilog ide i ova akcija od danas koju organizujemo zajedno sa Živoradom Đurićem, poznatijim kao Žića Maradona. On zaslužuje zahvalnost za niz akcija koje organizuje na teritoriji naše opštine. On je naš počasni građanin, naš sugrađanin, i zaista se trudi da pomogne onima kojima je ta pomoć neophodna. Lokalna samouprava je spremna da podrži ovakve akcije, ne želi da okreće glavu od problema već da svima pruži ruku i bude od pomoći najugroženijim građanima”, dodao je predsednik Radivoj Debeljački.

Facebook Komentari