Ni agresivna igra nije pomogla da se savlada “Mileševka”

07. novembar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Popravila se igra seniorki Ženskog košarkaškog kluba “Srbobran”, devojke su mnogo čvršće u duelima, akcije su smislenije i lakše se dolazi u poziciju za poentiranje, ali u ovomom 6. kolu Druge lige Srbije, omanuli su procenti šuta, što je direktno rezultiralo porazom od ekipe iz Prijepolja (44:60; 10:16, 11:15, 13:14, 10:15).

Neosporno je da su u jučerašnjem susretu ulogu favorita imale gostujuće košarkašice, odnosno ŽKK “Mileševka”, u njihovom timu nastupa i najbolja igračica lige Nataša Bučevac (24 poena, 18 skokova), ali su naše “Belle” ipak uspevale da im pariraju u svim segmentima igre, osim u šutu. Tu su procenti bili poražavajući, sa linije za slobodna bacanja i iz igre samo 21 posto, a šutevi za 3 poena procenat slabiji. Ekipa je u ovu utakmicu morala bez vođe napada, Slađane Lukić, koja je usled privatnih obaveza juče izostala.

Kapiten tima, Jelena Curaković, je ubacila 18 poena, sa 3 trojke, i uz 9 skokova, usled čega je bila najkorisnija u svojoj ekipi. Ona je bila jedina sa dvocifrenim učinkom, ostale mnogo slabije: Tisa Šućurović 9 poena, Mirjana Zorić 6, Jelena Ćurčić 5, Livija Guljaš 3, Aleksandra Janković 2 i Mila Ivetić 1 poen.

Pored svega prikazanog trener domaće ekipe nije bio nezadovoljan, šut prosto nekada ne ide, ali ostaje žal što je propuštena još jedna prilika da se domaća publika obraduje pobedom. “Večeras smo bili lišeni naše najiskusnije igračice, Slađane Lukić, i to se osetilo na terenu, kako u manjku datih poena tako i u smislu samopouzdanja koje ona pruža drugim devojkama. Kada je u pitanju igra ne mogu da budem nezadovoljan, jer su se košarkašice zaista angažovale i držale se plana dogovorenog za ovu utakmicu. Konstantno radimo na poboljšanju igre u odbrani i to se vidi, ovo je bila utakmica na kojoj smo primili najmanje poena od starta lige, i to od renomiranog protivnika. Ipak, ni najkvalitetnija odbrana večeras nije mogla da nadoknadi količinu promašenih šuteva sa svih pozicija. Imali smo samo 21,6 posto šuta iz igre, što je katastrofalan procenat i jedino je što mogu da zamerim svojim košarkašicama.

U svim statističkim parametrima smo bili ravnopravan protivnik, imali smo odličnu energiju i želju, rekao bih da su devojke dale svoj maksimum, ali je nedostajalo samopouzdanja u šutu koji je pokazalo se bio ključan u današnjoj utakmici. Imaćemo dovoljno vremena da se spremimo za naredni meč, jer naredni vikend je pauza u ligaškom delu takmičenja, seniorska reprezentacija sledećeg vikenda igra kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Za dve nedelje imamo gostovanje u Beogradu, ekipi ŽKK “Radnički”. To je još jedna ekipa koja bi mogla da se dobije na gostovanju. Neću da najavljujem pobedu, ali daćemo sve od sebe, da kad već kod kuće ne pobeđujemo, da se bar malo obradujemo u gostima “, kaže uz osmeh trener Slobodan Subić, jer su njegove devojke svoje pobede ove sezone beležile isključivo na gostovanjima, prvo u Pirotu, a zatim i u Staroj Pazovi. Subić je još jednom bio zahvalan brojnim gledaocima koji u Halu CST-a dolaze na svaki susret i bučno bodre naše košarkašice.

Facebook Komentari