Sremcima ne prija zelena boja! OKK “Srbobran” deklasirao goste.

05. novembar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Seniori OKK “Srbobran” ostaju neporaženi na svom terenu, večeras su skoro savršenom igrom došli do nove pobede, 98:78 nad ekipom KK “Srem” iz Sremske Mitrovice, čime je obezbeđena pozicija u gornjoj polovini tabele (1/4 37:26, 2/4 18:15, 3/4 26:15, 4/4 17:22).

Protivnik ni malo naivan, izuzetno čvrsta ekipa sa velikim brojem kvalitetnih, snažnih igrača, ipak pokazalo se nedovoljno snažni za Zelenu četu. Prošlogodišnji vicešampion lige pružao je snažan otpor u prvom poluvremenu, nisu dozvoljavali da zaostanu više od 12 poena, a u jednom trenutku su čak prišli na 5 razlike. Kapiten OKK “Srbobran”, Jovan Antić, odlično je otvorio treću četvrtinu sa 3 vezane trojke, što je uz još par pogodaka ekipe za dva poena donelo prednost koju Sremci više nisu mogli da sustignu.

U trenutku je bilo i 30 poena razlike, što je treneru Jovanu Andriću bio znak da treba da odmori prvu petorku i na teren uvede ostale momke sa klupe. Od 11 igrača 8 se upisalo u strelce, Jovan Antić sa 31 poenom i velikih 7 trojki, Dušan Samardžić 29 poena od čega 4 trojke, Lazar Egeljić 8 poena, istoi broj je postigao i Luka Gutović, ali je on pogodio i 1 trojku, Igor Šijačić postigao je 7 poena sa 2 trojke, Aleksandar Srdanov 6 poena sve van linije za 3 poena, Bojan Grubić 6 poena i Nikola Babić 1 trojka, 3 poena.

Šut je domaće igrače odlično služio, to je istakao i njihov trener, koji je još jednom imao samo reči hvale za svoje momke. “Odigrali smo nestvarno lepo, čak 37 poena u prvoj četvrtini smo postigli, jeste da je odbrana malo šripala, ali to je naš stalni problem. Mislim da smo 35 minuta večerašnjeg meča odigrali jako dobro, to je bilo dovoljno da dođemo do ubedljive pobede. Ovo je 4. pobeda u 6 kola, 3 na domaćem terenu što nam je najbitnije. Radovanović Andrej nam je i dalje povređen, tri kola nije igrao i još toliko će izostati. Potvrđena mu naprslina neke koščice u zglobu, povreda nije ni malo naivna i moramo bez njega. On je naš najviši igrač i vrlo je značajan za sigurnost pod košem, Egeljić i Gutović popunjavaju prazninu koliko mogu i pravo je čudo da mi ovako dobro igramo bez pravog centra u ekipi.

Naš cilj ostaje opstanak u ligi, a ako budemo uspeli, zašto da ne, i plasman u playoff. Naravno, ekipe koje obezbede plasman istovremeno su obezbedile i opstanak, a to je važno jer postoji verovatnoća da će čak 4 ekipe ispasti ove sezone. To zavisi od razvoja situacije u Drugoj ligi Srbije, tamo se takmiče 4 kluba iz Vojvodine i ako samo 1 ispadne, kod nas će ispasti 3, a ako ispadnu 2 iz višeg ranga, kod nas će 4 ići dole. Moramo biti maksimalno skoncentrisani, kao večeras, dali smo 17 trojki. Čestitke svim momcima, prezadovoljan sam i presrećan kako smo trenirali ove nedelje i kako smo na kraju tijumfalno zatvorili 6. kolo. Nadam se da je i publika bila zadovoljna, bilo ih je na tribinama više nego u prethodnom kolu i hvala im što nas bodre”, kaže trener Jovan Andrić.

Pored dvojice neizostavnih igrača, Samardžića i Antića, pohvalio je i Nikolu Babića, koji iako je dao samo 3 poena pruža odlične partije i odrađuje veliki posao u ekipi. “To važi i za ostatak momaka, možda ne postignu svaki put veliki broj koševa, ali zato asistiraju, skaču, kradu lopte i igraju snažnu odbranu. Ponosan sam na njih”, završava Andrić.

Slede za Srbobrance 2 vezana gostovanja, prvo odličnoj ekipi “Železničar” iz Inđije, koja je trenutno 2. sa porazom samo u Vrbasu, a zatim nedelju dana kasnije putuje se u Kikindu, gde je pobeda imperativ. Ekipu “Velika Kikinda” Zeleni su već savladali jednom na startu prvenstva i ne bi trebalo da bude problema u potvrđivanju tog rezultata.

Facebook Komentari