Sva tri gola posvećena su Bojketu

01. novembar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

Nema Srbobranca koji prethodne nedelje nije bio zatečen preranim odlaskom Nebojše Bojovića, čoveka koji je bio istaknuti član jedne posebne lokalne zajednice, one fudbalske. Vikend za nama bio je prilika da se od njega oproste svi oni kojima je značio, a njegovi fudbaleri učinili su to na sebi svojstven način.

Fudbalska utakmica FK “Srbobran”, koja je bila zakazana za subotu, u isto vreme kad i sahrana Nebojšina, momentalno je bila otkazana i pomerena za nedelju. Igrači, stručni kadar, kao i svi oni koji se okupljaju oko lokalnih fudbalskih klubova, zajednički su pošli da isprate svog druga.

To 12. kolo takmičenja u PFL “Subotica”, ipak se moralo odigrati. Jednak muk bio je u nedelju na srbobranskom stadionu, kao i dan ranije pri poslednjem ispraćaju. Meč u kom su igrali “Srbobran” i FK “Sloga” iz Ostojićeva, počeo je minutom ćutanja, mada mnogo priče nije bilo pre ni posle toga, nikome nije bilo do razgovora. Igrači su na teren izašli u majicama sa Nebojšinim likom, i porukom “Hvala ti za sve” dok su zastave bile spuštene na pola “koplja”.

Srbobranci su u ovu utakmicu ušli kao i u sve prethodne, s namerom da pobede, ali ovoga puta su odlučili da to učine uz posvetu. Pobedili su “Slogu” sa 3:0, golove su postugli: Peruničić, Srdanov i Klipić, a pogotci su proslavljeni dizanjem ruke ka nebu, upućujući tako na Nebojšu i poklanjajući ih njemu, u slavu fudbala i svega što je on lično za lokalni sport učinio.

Pobede su ovog vikenda postigli i nadaljski “Napredak”, 1:5 u Novom Kneževcu protiv FK “Obilića”, ali i turijska “Mladost”. Oni su u svom selu sa 2:1 savladali FK “Hercegovac” iz Gajdobre i tako su se na lep, sportski način, oprostili od Nebojše, koji je za ovaj klub bio posebno vezan.

 

Facebook Komentari