Posle neizvesne završnice slavlje u Pazovi

31. oktobar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Juče je igrano 5. kolo Druge ženske košarkapke lige, a srbobranske devojke je odvelo u Staru Pazovu gde su po drugi put u ovoj sezoni došle do pobede, 72:73 po četvrtinama: 16:12, 20:19, 16:21 i 20:21.

Naš prošlonedeljni izveštaj sa utakmice, posle poraza na domaćem terenu, glasio je: “Čini se da košarkašice bolje igraju na gostujućim utakmicama”, što su one sinoć i potvrdile. I u ovom nastupu svih 11 košarkašica dobilo je priliku da zaigra i još jednom je velika većina, njih 9, poentirala. Slađana Lukić je još jednom bila najkorisnija, pogodila je 18 poena, 2 trojke, kapiten Jelena Curaković postigla je 14 poena, ali i 15 skokova, jedini double-double učinak u ekipi. Mirjana Zorić nanizala je 13 poena, od čega i 1 trojku, Tisa Šućurović 8 poena, Jelena Ćurčić 7 (1 trojka), Aleksandra Jovanović 6, Mila Ivetić 4, Milica Ćeran 2 i Tamara Kasa 1 poen.

Nova pobeda donela je ekipi veliku radost, što je važno za moral, pogotovo pred naredno kolo koje neće biti ni malo lako. Zadovoljan nakon pobede bio je i trener Slobodan Subić, a kako i ne bi kad je svaka pobeda u ovakvo jakom takmičenju značajna. “Postoji neka priča, u košarkaškim krugvima, da smo Pazova, Bor, Pirot i mi, ekipe koje će se boriti za opstanak u ligi. Lično se ne slažem sa tim, bar ne potpuno, jer mislim da smo mi kvalitetnija ekipa, iako to na terenu još nismo pokazali. Ono što je svakako bitno, ako je ta priča realna, je da smo mi ostvarili dve pobede u gostima baš protiv pomenutih konkurenata, a dve ekipe ispadaju. Svaka pobeda u gostima zlata vredi, ipak nedostaju nam i pobede kod kuće. To će u narednom periodu biti teško ostvarivo, s obzirom da nam dolaze ‘Topolčanka’, ‘Novosadska ŽKA’ i ‘Mileševka’, ekipe koje pretenduju za sam vrh zakmičenja. ‘Mileševka’ je prvi sledeći protivnik, pa ćemo videti.

Meč u Staroj Pazovi smo otvorili bojažljivo, obe ekipe, bilo je to više odmeravanje snaga, a zatim smo u drugom poluvremenu snažnije napali. Devojke su ispoštovale neke važne zadatke, došli smo do prednosti od 7 razlike, imali smo čak šansu da prednost uvećamo i tako utakmicu mirnije privedemo kraju. Ipak završnica je bila vrlo neizvesna, mislim da je prevagnula bolja koncentracija naših devojaka, ostvarile su neke važne pogotke za 3 poena u poslednjoj četvrtini, što je bilo dovoljno za pobedu. Što se tiče same igre, mislim da ima još puno prostora za napredak, nosioci igre ni ovog puta nisu bili na zavidnom nivou, u poređenju sa onom igrom u Pirotu. Došlo je do nekog pada forme, ali je pozitivno da se u ovoj utakmici vratila Jelena Ćurčić, imala je značajnu rolu sa nešto manjom minutažom. Za sad ćemo tako, dok se potpuno ne oporavi moramo biti oprezni, ona je i pored toga mnogo doprinela ekipi, pogotovo u trenucima kada se utakmica lomila”, rekao je Slobodan Subić.

Facebook Komentari