Iznenađujuće ubedljivo savladan je KK “Dunav”

30. oktobar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Pobede na domaćem terenu imperativ su Omladinskog košarkaškog kluba “Srbobran”, od toga se nije odstupilo ni sinoć kada je na megdan ekipi u zelenim dresovima izašao apatinski KK “Dunav”.

Ekipa predvođena Jovanom Antićem savladala je crno-belu četu velikog Predraga Šuputa vrlo ubedljivo, 90:65, po četvrtinama: 19:17, 33:19, 17:11, 21:18. Potpuna dominacija Srbobranaca veliko je iznenađenje, prvo jer se radi o respektabilnom protivniku, a drugo jer je domaća ekipa značajno oslabljena. Neki izostaju zbog korana virusa koji registrovan kod članova njihovih porodica, usled čega moraju u dvonedeljni karantin, a drugi izostaju zbog povreda. Samo 9 igrača je trener Andrić imao na raspolaganju, ali su oni odigrali maestralno.

Prednjačio je kapiten Jovan Antić sa 30 poena, od čega su najveći deo bile trojke, njih 7. Dušan Samardžić ga je pratio sa 24 poena i 3 trojke, Igor Šijačić odličan sa 17 poena (1 trojka), Lazar Egeljić 9 poena (1 trojka), Aleksandar Srdanov 6 poena iz dva šuta van linije za 3 poena, dok je Luka Gutović doprineo rezultatu sa 4 poena. Igrali su još Slobodan Subić, Nikola Babić i Stefan Jokanović, ali se nisu upisali u strelce. Posebno je važno istaći odličnu saradnju na liniji Srdanov-Šijačić, srbobranski duo koji bi mogao biti odličan pandan Antiću i Samardžiću, što posebno raduje jer je reč o lokalnim talentima. Obojica su pružila odličnu partiju, s tim da je Srdanov više asistirao i pronalazio Šijačića koji je bio raspoložen za šut.

“Ovo je za nas vrlo bitna pobeda, neplanski ubedljiva. Zbog nekih unutarklupskih nesuglasica, najbolji igrač ekipe iz Apatina, Šuput, je izašao u petom minutu utakmice i do kraja je vodio ekipu sa klupe kao trener. Ne bih ulazio u to, njihova je stvar, zbog čega su tako postupili. Mi smo dobro odigrali, zbog važnosti utakmice je prvih 7-8 minuta bilo dosta nervoze, međutim već druga četvrtina je bila na višem nivou. Posle te četvrtine već smo počeli da privodimu utakmicu kraju i polako smo dizali razliku.

Prezadovoljan sam naravno, ovo je 3. pobeda u sezoni, od 5. odigranih kola, 2. na domaćem terenu gde smo i dalje neporaženi. Ponavljam, ovo je novo takmičenje za nas, viši je rang, mi imamo jako mladu ekipu, tako da ne mogu biti nezadovoljan svojim igračima. Bili smo na nivou zadatka uprkos pehovima sa izostancima igrača. Večeras se istakao momak koga smo doveli nedavno, to je Egeljić Lazara iz Siriga. On je do sad igrao za novosadski ‘Star’, ima samo 17 godina, izrazio je želju da dođe kod nas, što smo oberučke prihvatili. Mogao se videti njegov raskoš talenta, može to naravno još bolje, ali treba razumeti da on nikada pre nije igrao za seniorki tim, a večeras je na parketu proveo preko 30 minuta. 

U narednom kolu dolazi nam ekipa ‘Srem’ iz Sremske Mitrovice, jeste da su u donjem delu tabele, ali treba napomenuti da to nije realan odraz njihovog kvaliteta. Prošle sezone su bili vicešampioni ove lige, odmah iza Gajdobre, jeste da su im otišla dva važna igrača, ali su odmah pronašli zamene. Mi koji smo ove godine ušli u ligu ne smemo da potcenjujemo nikoga. Očekuje nas rovovska borba u svakom nastupu, nemamo klasičnog centra u ekipi, a ‘Srem’ je baš pod košem vrlo čvrst. Ipak ostajemo pri tome da se kod kuće mora dati maksimum, imamo prednost domaće publike koja dolazi u velikom broju da nas gleda i bodri”, rekao je Jovica Andrić. Na posletku se zahvalio Srbobrancima koji dolaze na utakmice i kojih je dosta bilo i na sinoćnjem meču. Kaže da njemu i momcima mnogo znači podrška, daje dodatnu energiju i podiže nivo odgovornosti ekipe.

Uspesi se nižu i u mlađim selekcijama kluba, pioniri su u četvrtak pobedili u Gajdobri, tamošnji “Hercegovac”, pre toga su isto učinili i u Bačkoj Palanci, na produžetke. Kadeti su kod kuće u prvom kolu savladali “Budućnost” iz Novog Sada, ali su potom izgubili od KK “I came to play” iz Novog Sada takođe, prvoplasirane ekipe u ligi. Slede utakmice sa subotičkim KK “Spartak” za jedan, i KK “Dunav” iz Apatina za drugi uzrast dečaka.

 

Facebook Komentari