Čini se da košarkašice bolje igraju na gostujućim utakmicama

26. oktobar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Košarkašice ŽKK “Srbobran”odigrale su za vikend još jedan zanimljiv i neizvestan meč, na žalost nije se završio slavljem u trećem nastupu pred domaćim navijačima.

U nedelju je na parket srbobranskog Centra za sport i turizam, pored naših devojaka, istrčao i sastav ŽKK “Ljubovija”, gde su nakon 40 minuta igre slavile gošće sa 63:75 (8:16, 19:24, 19:10, 17:25).

Ne čine košarkašice iz Ljubovije bolju ekipu od naših Belih, ali ipak nose bodove sa sobom. I ovog puta su naše devojke same sebe porazile, nerezonski šutevi, neodlučnost u dodavanjima i manjak koncentracije učinili su da se posle 4 kola takmičenja dođe do samo jedne pobede. Naravno primetan je izostanak Jelene Ćurčić na poslednjem nastupu, usled oticanja kolena morala je da pauzira jednu utakmicu, ali i bez nje moglo se do pobede u nedelju.

Mirjana Zorić je odlično odigrala ovu utakmicu, a na radost mnogih inicijativu je preuzela i Tisa Šućurović, obe su postigle po 17 poena. Zorićka je pogodila i jednu trojku, dok je šesnaestogodišnja Tisa ostvarila prvi ovosezonski double-double učinak sa 15 skokova, 8 defanzivnih i čak 7 u napadu. Jedina sa dvocifrenim učinkom još je bila Slađana Lukić, postigla je 10 poena, od čega 2 trojke, Jelena Curaković ovoga puta samo 5 poena, po 4 su postigle Milica Ćeran i Tamara Kasa, dok su po 2 sebi upisale Mila Ivetić, Aleksandra Janković i Larisa Vijatov.

Trener Slobodan Subić nije želeo mnogo da komentariše novi poraz, rekao je devojkama šta ima i sigurno je da će na treningu imati šta da doda. “Problem na ovoj utakmici leži u našem pristupu. Prošli vikend je bio jako dobar, pobedili smo u gostima i situacija je danas trebala da bude ista. Došla je ekipa koja nije bolja od nas, imali smo sjajnu atmosferu na tribinama, povodom čega se zahvaljujem deci i roditeljima koji nas podržavaju i koji su došli da uživaju u košarci, a mi smo im tu mogućnost uskratili. To je nešto što mi moramo da rešimo unutar ekipe, ne može da se desi da pva 4 kola izgubimo 3 bitne utakmice i to na svom terenu, a svedoci ste da smo sve 3 mogli da pobedimo. Moraćemo još mnogo da radimo kako bi smo to prevazišli”, kratak je bio Subić, a zatim se okrenuo lepšoj temi, odnosano uspehu kadetske ekipe koja je imala svoj prvi nastup u Jedinstvenoj kadetskoj ligi Srbije.

“Startovala je i Jedinstvena kadetska liga, u njoj učestvuje ekipa koju takođe ja vodim. To takmičenje je ponos našeg kluba. Plasirali smo se među 12 najboljih ekipa kadetskog uzrasta u zemlji, a zatim smo u prvom kolu ostvarili pobedu protiv ‘Srema’ iz Sremske Mitrovice u gostima. Neću reći da smo u tom takmičenju autsajderi, neću reči ni da smo favoriti za osvajanje lige, ali dovoljno je navesti neka imena učesnika i svima će biti jasno o kakvom je takmičenju reč (Art basket, Crvena Zvezda, Vojvodina…). Mogu samo reći da ćemo dati sve od sebe kako bismo ostvarili što bolji plasman na tabeli. Naša deca kroz to takmičenje mnogo više napreduju, a istovremeno u najboljem svetlu reprezentuju sebe, klub i mesto iz koga dolaze”, završava izjavu Slobodan Subić, naglašavajući da je za jedno malo mesto poput Srbobrana vrlo značajna stvar da na republičkom nivou ima dve ekipe koje se takmiče, što govori o kvalitetu rada. Ovome svedoči i podatak da je klub došao do brojke od 108 devojčica u trenažnom procesu, što je za svako poštovanje.

O uspesima takmičarskih ekipa govorio je i trener Nikola Krga, koji vodi mlađe selekcije košarkašica. “Možemo se pohvaliti da smo prvenstva, u mlađoj kategoriji pionirki i mini basket uzrastu, otvorili ubedljivim pobedama. Devojčice imaju sjajan pristup igri, imaju želju da treniraju i napreduju, u svim uzrastima vlada timski duh, neprestano se bodre međusobno i jedino što mogu reći je da sam sve ukupno zadovoljan. Najmlađi uzrast, takozvana školica košarke, doživela je procvat, slobodno mogu reći. Novi trener u klubu je Sanja Dunđerski i ona ih je preuzela. Radi odličan posao, na treningu u četvrtak bilo je 35 devojčica, što je sjajna vest i prelepa slika budućnosti našeg mesta. Ne bojimo se za žensku košarku”, uz osmeh saopštava Krga.

Seniorke u narednom kolu očekuje gostovanje u Staroj Pazovi (subota), gde trenira ekipa koja je po kvalitetu adekvatna za nadigravanje, što ostavlja prostora da se očekuje pozitivan rezultat. Kadetkinje će imati prvi nastup kod kuće u ovoj takmičarskoj sezoni, dolazi im na megdan beogradski “Ras basket”, vrlo talentovana ekipa. Sezona narednog vikenda počinje za stariji sastav pionirki, one kod kuće dočekuju “Novosadsku ŽKA”, a sa takmičenjem nastavljaju mlađe pionirke i mini basket. Svakog narednog vikenda biće vrlo gust raspored u domaćem ženskom košarkaškom klubu.

Facebook Komentari