Košarkaši napravili brejk u Novom Bečeju – 84:115

23. oktobar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Omladinski košarkaški klub “Srbobran” je u svom 4. nastupu u Prvoj regionalnoj ligi došao do druge ubedljive pobede. Na trećem vezanom gostovanju savladana je ekipa iz Novog Bečeja rezultatom 84:115 (18:27, 10:28, 23:32, 33:28).

Ovo je za našu ekipu velika pobeda, pogotovo kad se zna da su prethodo pretrpeli dva poraza. Prvi u Vrbasu, koji je bio očekivan zbog kvaliteta ekipe iz komšijskog mesta, ali potom i u Staroj Pazovi, isključivo zato što su nedostajali neki ključni igrači. Na taj susret otišli su Srbobranci sa 9 momaka, bez Samardžića, Radovanovića i Subića, i pored toga pružan je značajan otpor do 27. minuta igre, samo 4 poena zaostatka, ali je nakon toga došlo do zamora.

Danas odigrana utakmica sasvim je druga priča, vratio se Dule Samardžić, a i šut je proradio. Jovan Antić postigao je 36 poena, 10 trojki od ukupno 22 pogođene, Dušan Samardžić 29 poena i 4 trojke, Igor Šijačić 12 poena sa 1 trojkom, Aleksandar Srdanov 9 poena, sve van linije 6,75 m, Lazar Egeljić 9 poena i 1 trojka, Nikola Babić 6 poena sa 2 trojke, Luka Gutović 6 poena, Stefan Jokanović 6 poena i 1 trojka, Bojan Grubić 2 poena.

Učinak je trenutno 2 pobede i dva poraza, ali nakon ovog brejka strateg ekipe “Srbobran” nije nezadovoljan. “Ova pobeda nam je bila potrebna i došla je u pravom trenutku. U Vrbasu je bilo jasno da sa najjačom ekipom u grupi teško možemo da se nosimo, mada moram reći da nam šut nije bio dobar to veče. U Pazovi smo sigurno mogli bolje, samo kako to učiniti kad ostanete odjednom bez 3 važna igrača. Pogotovo je bilo teško igrati pod košem, domaća ekipa ima jednog igrača visine 210 cm, a drugog 216, s tim da se naš najviši igrač razboleo. U svakom slučaju to su neke stvari koje se ne mogu predvideti i mora se ići dalje.

Pobeda u Novom Bečeju je vratila dobro raspoloženje u naš tabor i sa zadovoljstvom iščekujemo naredni meč. Toliko smo dobro igrali da sam u poslednjoj četvrtini mogao da odmorim Antića i Samardžića i tako dam više prostora nekim drugim igračima. Takođe je dobro što se mnogo igrača upisalo u strelce, njih 9, pa su se poeni lepo rasporedili pored toga što su čak trojica imali dvocifren učinak.

U petak najzad igramo na svom terenu, pred svojom publikom. Dolazi nam KK “Dunav” iz Apatina, ekipa predvođena Predragom Šuputom. Iako im start ove sezone nije najbolji, imaju tri poraza, ne treba da se zavaravamo jer je reč o ekipi koja je vrlo jaka. Susretali smo se sa njima pre dve sezone u nižem rangu i bilo je jako teško igrati. Naravno, ovo takmičenje je mnogo ozbiljnije i treba očekivati da će svaki meč biti izazov za nas, tek nam je prva sezona, ali smo željni dokazivanja i pobeđivanja. Pozivam publiku da dođe u petak u 18:45 u Halu, i da nam pruži podršku. Kod kuće nemamo nameru da gubimo, a ako neko i uspe da nas nadigra, biće to uz veliku muku i pravi košarkaški spektakl”, kaže za kraj obraćanja Jovica Andrić.

Facebook Komentari