Džudo klub TURIJA: Donacija ministarstva potvrda je kvalitetnog rada

21. oktobar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Sport

Lepa vest dolazi iz Turije, džudo klub koji deli ime sa mestom u kom je osnovan značajno unapređuje trenažni proces u već zavidnim uslovima za rad. Krajem prethodne nedelje klub je dobio 70 kvadratnih metara novih džudo strunjača, najboljeg kvaliteta, koje će biti postavljene i fiksirane u džudo sali Hale u Turiji.

Ovim povodom oglasio se Milan Srdanović, prvi čovek struke trofejnog kluba: “Strunjace su donacija Minustarstva omladine i sporta, te se ovom prilikom zahvaljujemo ministru Vanji Udovičiću na vrednom poklonu. Ovom donacijom nastavljena je obnova opreme koja je započeta pre nekoliko godina sopstvenim sredstvima kluba. O važnosti nove opreme nije potrebno mnogo govoriti, ali treba napomenuti da bez adekvatnih uslova u današnje vreme nije moguće postići vrhunski rezultat.

Nove strunjače su dobijene najpre zahvaljujući trudu i zalaganju mladih džudista i njihovih trenera, koji u prethodnih nekoliko godina ostvaruju odlične tezultate, čime klub, iako iz male sredine, zauzima visok rang među džudo klubovima u Srbiji. Odlični rezultati su postali svakodnevnica za klub, poslednji među njima je drugo mesto u Srbiji, koje je zauzela Božana Jovanović, pre dvadesetak dana”, pohvaljuje svoju štićenicu Srdanović, a zatim nastavlja da govori o planovima za popularizaciju džudoa u opštini Srbobran.

“U cilju omasovljenja i uključenja dece u džudo sport, od početka oktobra klub je održao promocije u osnovnim školama u Turiji i Nadalju, čime se novih 50 mladih džudista priključilo našem kolektivu. U narednom periodu očekuje nas promocija i u školama u Srbobranu, čime ćemo i taj krug zatvoriti. Još jedna informacija je vrlo važno da se saopšti, u subotu nas očekuje Prvenstvo Srbije za mlađe kadete, gde očekujemo da ovu već uspešnu sportsku godinu okitimo još nekim titulama”, najavljuje za kraj trener Milan Srdanović.

Termini treninga Džudo klub “Turija”, za one koji žele da se oprobaju u džudo sportu:

  • Srbobran – Utorak, četvrtak i petak od 17:00 časova (podrum OŠ “Vuk Karadžić”)
  • Turija – Ponedeljak, sreda, petak od 19:00 časova (džudo sala)
  • Nadalj – ponedeljak od 17:00 časova, sreda i petak od 19:00 časova (sala u Nadalju).

Facebook Komentari