Više od 400 učesnika ULIČNIH TRKA

20. oktobar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca

Tradicija održavanja Uličnih trka u Srbobranu još jednom je ispoštovana, đaci sve četiri osnovne i jedne srednje škole trčali su danas povodom Dana Opštine, u slavu sporta i zdravlja, ali i u čast veselog detinjstva i odrastanja.

Organizator manifestacije kao i do sad bio je Centar za sport i turizam opštine Srbobran, u saradnji sa brojnim lokalnim ustanovama i organizacijama. Direktor Centra, Slobodan Subić, koordinisao je svim organizacionim segmentima Uličnih trka, a mi smo ga u pauzi između dve trke zamolili za komentar ovogodišnje manifestacije.

“Trke se odvijaju po planu, u najboljem redu i najvažnije na radost učesnika. Vreme nas je poslužilo maksimalno, dan je prelep, idealan za sport na otvorenom, a mi ga koristimo na najlepši način. Održavanje Uličnih trka povodom Dana oslobođenja Srbobrana ima dugu tradiciju, učestvuju deca svih razreda osnovnih i srednje škole, te se ovom prilikom zahvaljujem učesnicima, direktorkama svih škola u opštini, jer se uvek rado odazovu našem pozivu, a bez njih ne bi ni imalo smisla organizovati trke. Učestvuje jako velik broj dece, iz sva tri naseljena mesta, Srbobrana, Turije i Nadalja, više od 400, a možda i 500 učesnika.

Centar za sport i turizam, kao organizator Uličnih trka, se zahvaljuje pokrovitelju manifestacije, Opštini Srbobran, posebno iz razloga što je za decu iz Turije i Nadalja obezbedila autobuski prevoz i tako im olakšala dolazak i odlazak sa manifestacije. Naravno, ne treba zaboraviti ni opštinske ustanove, Dom zdravlja, JKP ‘Graditalj’, Policijsku stanicu, Dom kulture, i prvi put od ove godine Crvenom krstu Srbobran, koji se uključio u organizaciju i realizaciju trka”, rekao je Slobodan Subić.

Pored koordinacije i organizacije dešavanja, Subić je bio zadužen da čestita najuspešnijima na pobedničkom podiumu i da im uruči odličija. Održano je ukupno 9 trka, na> 200, 400, 600, 800 i 1.000 metara. Kod osnovaca su dečaci i devojčice trčali odvojeno, po dva razreda u svakoj trci (I i II, III i IV, V i VI, VII i VIII), dok je kod srednjoškolaca održana zajednička trka u kojoj su mogli da učestvuju i ostali građani. Za troje prvoplasiranih u svim trkama obezbeđene su medalje i diplome, dok su majice uz njih dobili i svi plasirani do 10. mesta.

Svi učesnici trka su na cilju mogli da dobiju rashlađenu flaširanu vodu i bombone, da se nakon napora osve\e i podignu nivo šećera. Za ovo su bili zaduženi članovi organizacije Crvenog krsta Srbobran, koji po prvi put učestvuju u manifestaciji. “Slobodan Subić nas je pozvao da se uključimo u organizaciju manifestacije, što smo mi rado prihvatili, kao što uostalom činimo i u svim drugim prilikama. Naš zadatak je da svakom učesniku podelimo osveženje i bombone, što rado činimo. Uvek je lepo raditi za decu i to su nam najdraže akcije”, kratko je obrazložio sekretar Crvenog krsta Goran Radovanović.

Veći broj foto utisaka sa današnjih trka, bar sa onih gde su učestvovali mlađi osnovci, možete pronaći u galeriji naše facebook stranice Srbobrandanas.rs.

Facebook Komentari