Trijumfalna poseta košarkašica jugu Srbije

18. oktobar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Prvo ovosezonsko gostovanje srbobranskih košarkašica rezultiralo je prvom pobedom, sa 74:81 savladane su Piroćanke u vrlo neizvesnom meču koji se ni posle 40 minuta igre nije završio.

Bilo je potrebno da se odigra i produžetak kako bi se utvrdilo koja ekipa će sa parketa otići nasmejana. Prvu četvrtinu pirotski “Gimnazijalac” rešava u svoju korist 20:15, i tako potvrđuje naslov favorita u ovoj utakmici, ipak borbene Vojvođanke u drugoj deonici prave preokret i rešavaju je u svoju korist 16:25, tako odlazeći na poluvreme uz prednost 36:40. Posle pauze domaće se vraćaju rezultatski u igru, ali uz veliku muku jer je odbrana na obe strane bila čvrsta i nije bilo lako doći do poena (17:10). U četvrtoj četvrtini egal odnos dolazi posebno do izražaja što potvrđuje i rezultat po isteku regularnog toka 71:71 (18:21). Sve biva rešeno u produžetku u kom ŽKK “Srbobran” dominira terenom, posustale su igračice iz Pirota nedovoljno pripremljene za beskrajno trčanje. “Belle” ubacuju 10 poena, domaće samo 3, i tako se dolazi do pobede u 3. kolu Druge ženske košarkaške lige, 74:81.

Od 11 igračica u timu “Srbobran” 9 njih se upisalo u strelce, a čak dve devojke ostvarile su duble-duble učinak, Jelena Curaković sa 34 poena i 13 skokova, i Jelena Ćurčić sa 10 poena i 15 skokova. Jedina još sa dvocifrenim poen učinkom bila je Slađana Lukić, 17 poena, Mirjana Zorić pogodila je 7, Mila Ivetić 4, Dunja Kulačin 3, Aleksandra Janković, Milica Ćeran i Tisa Šućurović po 2 poena. Po jednu trojku pogodile su Zorić, Lukić i Kulačin.

Veliko zadovoljstvo, nakon trijumfalne posete jugu Srbije, videlo se u očima trenera hrabrog tima devojka, Slobodana Subića. Pobeda je logičan razlog za slavlje i dizanje raspoloženja, ali je kod njega, čini nam se, značajnije tom raspoloženju doprinela spoznaja koliko su njegove košarkašice napredovale igrački u samo 3 takmičarska kola.

“I posle poraza od ‘Spartaka’ kod kuće, u našoj igri bio je evidentan napredak, ono što je bitno je da ekipa nakon 2 startna poraza kod kuće nije posustala i gubila samopouzdanje. Odlično smo trenirali cele nedelje, naša uigranost i forma i dalje rastu, iako smo znali da je gostovanje u Pirotu jedno od 2 najteža u ligi, bili smo svesni svog kvaliteta i verovali smo da će dobar rad dati rezultat.

Neizvesna utakmica od prve lopte, nekoliko puta tokom meča ekipe su se smenjivale u vođstvu. U većem delu meča uspevali smo da odigramo pametno i koristimo prednost pod košem gde smo imali dominaciju. U poslednjih 30-ak sekundi meča ušli smo sa zaostatkom od 5 poena, međutim vera i želja nije izostala. Prvo smo sjajnim odbranama izborili produžetak, a zatim osigurali veoma važnu pobedu.

Liga je tek počela, treće kolo je za nama, mi još uvek nismo pokazali sve što možemo, nastavićemo dobro da treniramo, ispravljamo greške i nadograđujemo našu igru. Čestitam devojkama, jer su do kraja verovale, ostavile srce na terenu i zasluženo slavile”, sa ponosom je izgovorio Subić.  Sve su bolje i to je očigledno, ali posebno raduje što su devojke posle puta, dugog više od 400 kilometara, izašle iz autobusa na teren i sa tolikim žarom igrale predugačak meč, bez gubljenja snage i motiva. Svaka čast.

Narednog vikenda, 23. oktobra, u Srbobran dolazi ekipa ŽKK “Ljubovija”, to će biti prilika da se napravi mini niz pobeda, što je posebno važno, pred domaćom publikom.

 

Facebook Komentari