Lepo je na ligu gledati sa vrha

17. oktobar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

Nastavlja Fudbalski klub “Srbobran” sa dobrim igrama, pobede se nižu, u vitrini je novi trofej Kupa, a i pozicija na tabeli u PFL “Subotica” je najzad ona liderska.

Juče je odigrano 10. kolo pomenutog takmičenja, Opštinski derbi i uvek poslastica za domaću fudbalsku publiku, gde su se u Šumici sastali domaćin “Srbobran” i nadaljski FK “Napredak”. Domaći su opravdali ulogu favorita i rano stekli veliku prednost. U prvom poluvremenu mogla su se videti 3 gola, sva tri su postigli Plavi. Prvi, pogotkom nagrađen, napad započinje Srdanov solo prodorom, lopta zatim dolazi do Komlenića, on se odlično snalazi i postiže gol za 1:0.

Vrlo brzo potom, Veljko Radovanović upućuje šut u donji desni ugao gola pred kojim brani Jorgić, on i pored bacanja na loptu ne uspeva da je zaustavi i ona prelazi liniju za 2:0.

Za vođstvo od 3:0 zaslužan je strelac prvog gola. Brza akcija započeta na polovini domaće ekipe biva ispraćena od strane Komlenića koji prima loptu na dvadesetak metara od gola “Napretka”, prilazi u par koraka do šesnaesterca i snažnim udarcem je šalje u gol.

Na poslednji, četvrti, pogodak publika je morala da sačeka. Na nekih desetak minuta do isteka 90. minuta Aleksa Dukić postavlja konačan rezultat utakmice, “Srbobran” 4, “Napredak” 0. Na žalost ovaj poslednji pogodak nemamo zabeležen na kameri.

Zadovoljstvo nakon još jedne u nizu pobeda evidentno je kod svih u srbobranskom klubu (u 9. kolu savladan je Mol u gostima sa 0:1, strelac Živanović). Predsednik kluba, Nemanja Perendić, ovoga puta je pohvalio Nemanju Komlenića, ocenivši da je on definitivno igrač utakmice i najzaslužniji pojedinac za trijumf u 10. kolu prvenstva. Takođe, on je dao i ocenu utakmice, uopšte stanja u timu i odnosa sa klubom iz Nadalja.

“Svako ko se ikad takmičarski bavio sportom zna koliko je teško dva puta za redom pobediti istog protivnika. Momci su meč sa ‘Napretkom’ shvatili ozbiljno, ispoštovali su zadatke koje im je dodelio trener Siniša Todorović, i kao rezultat takvog odnosa prema igri ostvarena je ubedljiva pobeda. Najbitnije od svega je da u timu vlada dobra atmosvera, a posebno je lepo kada posle utakmice vidite i kakav je odnos igrača i članova uprave dva fudbalska kluba. Ponosan sam što sa klubom iz Nadalja imamo lepe odnose, to se videlo na oba meča, a posle prvenstvenog smo imali i zajedničku večeru gde su se poveli prijateljski razgovori o fudbalskim i drugim lepim temama. Bilo je to pravo drugarsko okupljanje, gde rivalitet postoji samo na travnatom terenu”, poručuje Perendić i zahvaljuje se FK “Napretku” na fer i korektnoj igri..

Prethodni susret dva tima desio se u finalu Međuopštinskog Kupa “Bečej – Srbobran”, pre desetak dana, finale koje se igralo u Nadalju. S obzirom da je reč o takmičenju koje sem naslova osvajača ne donosi neke druge benefite, srbobranski klub se odlučio da na teren izvede igrače koji nemaju veliku minutažu, kako bi se odmorila velika većina prvotimaca, usled čega su neki momci po prvi put ušli među početnih 11. Regularni deo meča završen je rezultatom 1:1 (poveo je “Srbobran”), nakon čega se pristupilo izvođenju penala. Gosti u plavim dresovima bili su malo precizniji (8:7) i tako došli do prvog trofeja u sezoni 2021/22. a nadaju se da neće biti i jedini.

Najavljujemo odmah i sledeće kolo u PFL “Subotica”, 11. po redu, planirano da se odigra u Bajmoku 23. oktobra, gde će Srbobrancima protivnik biti FK “Radnički 1905.”. “Srbobran” na ovu utakmicu odlazi kao apsolutni lider takmičenja, sa 25 bodova u 10 odigranih utakmica (pob 8, ner 1, por 1), dok Bajmočani zauzimaju 7. poziciju sa 15 bodova (pob 4, ner 3, por 3). “Nadam se da će naša ekipa još jednom da pokaže karakter, želju i ambiciju da se pvo mesto tabele zadrži. Ostaje nam 5 utakmica do kraja jesenjeg dela sezone, nema lakih mečeva do pauze, ali mi ipak želimo da na odmor odemo, ako ne kao jesenji prvaci, onda bar kao drugi, što mislim da zaslužujemo”, kaže nam Nemanja Perendić za kraj razgovora.

 

Facebook Komentari