Vakcinacija protiv sezonskog gripa u sve tri opštinske ambulante

16. oktobar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Zdravlje

Dom zdravlja “Dr Đorđe Bastić” najavio je da će od ponedeljka, 18. oktobra, u ovoj ustanovi početi vakcinacija protiv sezonskog gripa.

Kako je saopšteno, vakcinacija protiv sezonskog gripa vršiće se svakodnevno od 07.00 do 19.00 časova, dok će isti postupak u ambulantama u Turiji i Nadalju biti organizovan od 07.00 do 14.00 časova. Svi zainteresovani precizna uputstva o vakcinaciji dobiće, nakon pregleda, od svog izbranog lekara. Vakcinacija protiv COVID 19 nastavlja se u prostorijama Društva za borbu protiv šećerne bolesti “Plavi krug” u Srbobranu.

Sve osobe koje su u posebnom riziku, imaju hronična oboljenja, one koje nisu na terapiji malignih bolesti i koje imaju bilo koje druge hronične zdravstvene tegobe potrebno je da se opredele i dođu na vakcinaciju u domove zdravlja zato što je period stvaranja imuniteta dve do tri nedelje posle primanja vakcine. Poslednje preporuke su da se vakcine protiv gripa i COVID 19 mogu primiti istog dana u različite ruke. Osobe koje se još nisu vakcinisale protiv COVID 19 to mogu uraditi, a osobe kod kojih je prošlo šest meseci od revakcinacije, mogu da prime treću dozu.

Facebook Komentari