Malo je falilo da pobede Spartak

11. oktobar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Drugo kolo Druge ženske košarkaške lige Srbije donelo je mnogo bolju igru srbobranskog predstavnika u ovom takmičenju, ŽKK “Srbobran” je protiv jakog protivnika, subotičkog ŽKK “Spartak”, pružio značajan otpor, pa čak i vodio u dva navrata.

Prvo vođstvo ostvareno je na početku, odlično otvorenom utakmicom, gotovo savršeno ušle su “Belle” u meč i čini se zbunile igračice sa severa Vojvodine. Ipak do isteka 10. minuta Subotičanke se konsoliduju i uspevaju da dođu do prednosti (21:25). Nisu se domaće dale ni u nastavku, drugu četvrtinu završavaju u egalu 15:15, a treću čak rešavaju u svoju korist 19:17. Ipak u trenutcima kad se meč lomio nije bilo dovoljno snage i poslednju deonicu gube sa 11:20, što je u ukupnom skoru bilo 66:77.

Slađana Lukić predvodila je rezultatski ekipu “Srbobran”, postigla je 23 poena, pogodila je jednu trojku, i imala je 6 asistencija. Jelena Curaković takođe je ubacila jednu trojku, ukupno je zabeležila 17 poena, što je uz 11 skokova značilo da je ostvarila prvi duble-duble u ovoj sezoni, Mirjana Zorić standardno dobra sa 14 poena, Livija Guljaš, Larisa Vijatov i Dunja Kulačin imale su po 2 poena, dok je Jelena Ćurčić upisala sebi 6, ali i 10 skokova. U svom drugom nastupu Ćurčić je delovala mnogo bolje, preuzimala je odgovornost na sebe u ključnim momentima i čini nam se najavljuje povratak u nekadašnju formu, što je ovoj ekipi veoma potrebno.

Prvi nastup u seniorkom timu imala je mlada Aleksandra Janković (broj 5). Ova devojčica nastupala je za Novosadsku žensku košarkašku akademiju (ŽKA) u timu kadetkinja, ali kako se ova ekipa nije plasirala u najviši rang takmičenja u tom uzrastu, izrazila je želju da igra za naš “Srbobran”. Ono što verovatno nije očekivala, je da će dobiti priliku i da se oproba u seniorskoj košarci. Kako joj je ovo bio prvi nastup ikada za neki prvi tim, imala je malu tremu i nije se upisala u strelce, ali je dobro što je i taj strah prevladala. Sigurno će joj koristiti u budućim nastupima i doneti joj veće samopouzdanje.

Iako je kvalitet igre popravljen i dalje ima na čemu da se radi, rekao je posle utakmice trener srbobranske ekipe Slobodan Subić. Zadovoljan je što su devojke bile mnogo energičnije i što su pokazale da mogu da igraju sa jačima, a lepo je i što je to publika prepoznala i snažno bodrila devojke tokom ovog nastupa.

“Odlična utakmica, borbena na obe strane uz neizvesnost koja je bila prisutna. Žao mi je što smo u 35. minutu, pri vođstvu, kada su svi u hali već videli našu pobedu, prosto stali da igramo našu igru. Falilo je snage i koncentracije, ali u odnosu na prošlo kolo, evidentan je pomak u igri. Dobro smo trenirali i mislim da se to na terenu u velikom periodu utakmice i videlo. Igra je bila tečnija i organizovanja, rekao bih da nam fali nekoliko preciznijih šuteva spolja i po neki koš iz kontra napada, što će verujem u budućim mečevima biti slučaj, jer je odbrana deo igre na kome treba dodatno da radimo. Od srca se zahvaljujem publici koja nam je dala podršku večeras, verujem da ćemo ih u nekim narednim susretima obradovati pobedom”, saopštio je Subić. Sledeće kolo “Srbobran” putuje na krajnji jug zemlje, u Pirot, gde će devojke odmeriti snage i umeće igre sa timom “Gimnazijalac” 15. oktobra.

Mečevi Druge ženske lige od ovog susreta se prenose uživo na YouTube kanalu DIGITAL Score, a gore pomenuti mogao se pratiti i na facebook stranici Srbobrandanas.rs.

Facebook Komentari