Najzanimljivije bilo je u vrtićima PU RADOST

09. oktobar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca

Dečija nedelja se ove godine obeležava pod sloganom “Dete je dete da ga volite i razumete”, u periodu od 4. do 10. oktobra. Kao i svake godine vaspitači i deca u Predškolskoj ustanovi “Radost” su organizovali bogat program.

O aktivnostima koje su u radnoj nedelji sprovodili vrtići, govorila je direktorica PU “Radost”, Biljana Bajić. “Pored tradicionalnog maskenbala, naše vrtiće su posetili članovi folklornog ansambla, mađioničarka Stela je izvela zanimljivu predstavu sa decom, policajac je predstavio svoje zanimanje, trener sportske školice je vežbao sa decom…”, počinje priču direktorica.

“Takođe, deca su se upoznala sa glinom na grnčarskoj radionici, ali i sa naukom, prilikom posete Gimnaziji i ekonomskoj školi „Svetozar Miletić“ Srbobran, gde su učestvovali u radionici iz hemije i biologije sa učenicima i profesorima. U vrtiću ‘Palčić’ deca su, sa vaspitačima i roditeljima, pokazala svoju humanost, prikupljajući sredstva za obolelu devojčicu Oliveru iz Siriga, prodajući svoje radove sa jesenje radionice.

Predsednik opštine Radivoj Debeljački sa svojim saradnicima je posetio tri naša vrtića i podelio slatke paketiće deci. Vrtiće u Turiji i Nadalju posetili su predstavnici Mesnih zajednica i obradovali decu slatkišima. U vrtiću „Barbi“ deca su učestvovala u pokaznoj vatrogasnoj vežbi. Pored svih navedenih aktivnosti, deca su svakodnevno uživala u sporstkim aktivnostima, sadnji cveća, šetnjama, posetama seoskim domaćinstvima, druženju, igri i dr.”, otkrila nam je Bajićka, podećajući nas da: “Dete je dete, da ga volite i razumete!”.

Facebook Komentari