Sada i škola u Turiji ima moderne učionice

08. oktobar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Škola

Dugogodišnja saradnja Opštine Srbobran i kompanije NIS, pored privredne aktivnosti, ogleda se i u realizaciji društveno odgovornih projekata koji nose naziv “Zajednici zajedno”. Jedan takav realizovan je u OŠ “Petar Drapšin” u Turiji, a reč je o unapređenju uslova za obrazovanje dece.

Školu su ovim povodom posetili predstavnici lokalne samouprave i Naftne industrije Srbije, delagacije koje su predvodili predsednik Opštine Srbobran Radivoj Debeljački i rukovodilac pogona Srednji Banat kompanije NIS, Nenad Stevanović. u školi ih je dočekala direktorica ove obrazovne ustanove, Branislava Zeremski, a zatim je povela svoje goste u obilazak jedne od učionica koja je poprimila novi izgled.

Novoopremljeni kabinet bio je i mesto gde su se brojnim novinarima sve troje obratili. Prva je to učinila Branislava Zeremski, koja je pozdravila sve goste i poželela im dobrodošlicu u Osnovnu školu “Petar Drapšin.  “Dugo smo se pripremali za projekat ‘Zajednici zajedno’, dobili smo donaciju od 2.5 miliona dinara, na čemu se zahvaljujem u ime svih učenika naše škole. Sredstva smo iskoristili da opremimo, digitalizujemo naše učionice. Sada raspolažemo sa 15 kabineta koji imaju računare, projektore, i za sad imamo dve digitalne table. Zahvaljujem se kompaniji NIS ‘Zajednici zajedno’, lokalnoj samoupravi i predsedniku Radivoju Debeljačkom na svemu što je urađeno u ovoj školi. Nadam se da će učenici sad mnogo bolje da uče, rade i da će biti zadovoljni uslovima”, rekla je direktorica Zeremski u svom obraćanju.

Sledeći je pred kamere stao Nenad Stevanović, rukovodilac pogona Srednji Banat, u kompaniji NIS, koji je u ime donatora istakao kako su ponosni na saradnju koja sa Opštinom Srbobran postoji od 2009. godine. “Ovo je samo jedan od projekata koji dokazuje našu uspešnu saradnju i pokazuje koliko nam znači saradnja sa lokalnim samoupravama. U prethodnih 13 godina realizovano je 52 projekta sa Opštinom Srbobran, a ove godine, u saradnji sa Ministarstvima prosvete i unutrašnjih poslova određeno je obrazovanje kao prioritet, zbog čega smo u dogovoru sa kolegama iz opštine odlučili da je opremanje škola bude i naš prioritet. Budžet je bio 5 miliona dinara, po 2.5 miliona za dve škole na teritoriji opštine Srbobran. Kako je direktorica rekla, uloženo je u opremanje i digitalizaciju, a koliko nam je značajna ova lokalna samouprava govori i to da ćemo ove godine imati i projekte koji sa bave unapređenjem ekologije i zaštite životne sredine”, ističući da se i u narednoj godini nada uspešnoj saradnji sa Opštinom Srbobran, završio je svoje obraćanje Nenad Stevanović.

Zadovoljan dosadašnjom saradnjom, Radivoj Debeljački je naglasio da je Opština Srbobran u programu “Zajednici zajedno” od samog početka. “Zahvalni smo kompaniji NIS na do sad realizovana 52 projekta u našoj opštini, ukupne vrednosti 67.5 miliona dinara, reč je o projektima iz najrazličitijih oblasti. Drago mi je što smo danas u Turiji, u školi ‘Petar Drapšin’, gde je urađena digitalizacija kabineta, isti takav projekat je realizovan u školi u Nadalju, čime su deci u našim selima pruženi mnogo bolji uslovi za školovanje, zbog čega smo izuzetno zadovoljni. Jedan od prioriteta lokalne samouprave je ulaganje u decu i mlade, ulaganje u sve ono što unapređuje njihov razvoj i napredak, gde je obrazovanje vrlo značajno. Nastavljamo da radimo u istom pravcu, i u ovoj godini se nastavlja ulaganje u škole, sledi zamena gasnog kotla u Osnovnoj školi ‘Žarko Zrenjanin Uča’, kroz program ‘Zajednici zajedno’, a isti posao će biti urađen i u školi u Turiji, gde sredstva obezbeđuje Ministarstvo zaštite životne sredine”, najavio je predsednik Debeljački, zadovoljan što će nakon ugradnje novih gasnih kotlova škole u Turiji i Nadalju bez problema proći kroz grejnu sezonu, uz manje troškove grejanja i bez zagađivanja životne sredine.

Facebook Komentari