Opštinski čelnici posetili vrtiće povodom Dečije nedelje

06. oktobar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava

Povodom obeležavanja Dečije nedelje predsednik Opštine Srbobran obišao je tri objekta Predškolske ustanove “Radost”, razgovarao sa decom svih uzrasnih grupa, a na posletku ih i darivao slatkim paketićima.

Pored predsednika Radivoja Debeljačkog, u obilasku su učestvovali članovi Opštinskog veća Kristijan Kočiš iz resora prosvete, i Jovica Andrić iz resora sporta, zatim predsednik Saveta MZ Srbobran Slobodan Subić, kao i član Saveta Ninoslav Jokanović. Oni su prvo posetili centralni vrtić “Snežana” u ulici Jovana Popovića, gde ih je dočekala direktorica PU “Radost”, Biljana Bajić, a nakon što su obišli sve tri grupe dece zajedno su produžili ka vrtiću “Crvenkapa” na Begluku, i dalje u objekat “Barbi”u Skopljanskoj ulici.

Nakon što je od dece čuo brojne zanimljive stvari, nekoliko u glas otpevanih pesmica, pa čak učestvovao i u času vajanja, predsednik Debeljački je bio voljan da o današnjim aktivnostima kaže par reči prisutnim novinarima.

“Današnji povod je veoma lep, traje Dečija nedelja i zato smo iskoristili priliku da obiđemo zabavišta na teritoriji naše opštine, da porazgovaramo naravno sa direktoricom Ustanove ‘Radost’, takođe i sa vaspitačima. Želimo da imamo pravu sliku o tome kako deca provode svoje vreme u vrtićima, kakvi su uslovi za rad i boravak, što mislim da je prioritetno. Deca su u svakom smislu apsolutni prioritet naše lokalne samouprave, njima mora da se obezbede uslovi za srećno detinjstvo, a vrtići su polazna tačka i zato zaslužuju da se u njih ulaže. Mislim da su svi naši objekti za brigu o deci u dobrom stanju, međutim uvek postoje određene stvari koje se mogu unaprediti, zanoviti, ili čak nešto dodatno napraviti kako bi uslovi bili još bolji.

Srećan sam na koji način vodimo računa o našim objektima, s obzirom da ih imamo ukupno 9 na teritoriji opštine, što nije malo spram veličine naše lokalne zajednice. Zaista ćemo se truditi da gde god je to potrebno pružimo pomoć i učinimo sve što je u našoj moći, to je ulaganje u decu i budućnost. Iskoristio bih priliku da svoj deci poželim srećnu njihovu nedelju, a njihovim roditeljima još dece. To je na nivou države u ovom trenutku možda i najveći prioritet, nadam se da ćemo se popraviti u narednom periodu po tom pitanju, iako mi se čini da smo poslednjih par godina malo popravili stanje. Nadalj je jedno od retkih mesta u Vojvodini sa pozitivnim prirodnim priraštajem, što me posebno raduje. To je primer koji treba slediti, a na nama je, kao donosiocima odluka, da se potrudimo i budemo na visini zadatka u obezbeđivanju najboljih uslova za odrastanje dece”, rekao je predsednik Debeljački.

Direktorica PU “Radost”, Biljana Bajić, izrazila je veliku zahvalnost, kako predsedniku Debeljačkom, tako i drugim predstavnicima lokalne vlasti, što se interesuju za rad njene ustanove, i što su izdvojili značajno vreme i posetili decu u čak tri vrtića. Ona se složila sa Debeljačkim da je stanje objekata dobro, ali je i naglasila da je to rezultat konstantnog ulaganja i neprestanog interesovanja lokalne samouprave za “Radost”, na čemu se posebno zahvaljuje.

Facebook Komentari