Sa 4 gola opravdali ulogu favorita

04. oktobar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

Novo sa uspehom odigrano takmičarsko kolo iza sebe imaju fudbaleri kluba iz Šumice, u subotu popodne, sa čak 4:1, pobeđen je FK “Đurđin” iz istoimenog mesta sa severa Vojvodine.

Iako desetkovan povredama, seniorski tim FK “Srbobran” zabeležio je pobedu i nova tri boda u PFL Subotica. Uz pravi pristup igri, odgovorno i snažno, izabranici trenera Todorovića pristupili su ovoj utakmici. Imperativ osvajanja sva tri boda bio je jasan i vidljiv na terenu, šanse su se samo nizale, a prvu izgledniju imao je Komlenić, nakon čijeg snažnog šuta ka golu lopta završava u rukama golmana. Jednako prolazi i akcija koju glavom završava Peruničić, gosti zatvaraju svaki pokušaj, što im polazi za rukom do pred kraj prvog poluvremena.

Jesu dugo odolevali, ali nakon izvođenja jednog slobodnog udarca sledi pas domaćih koji u trku prima Siniša Zeljić i neodbranjivo šalje loptu u gol, za dugo iščekivano vođstvo od 1:0, što je ujedno i rezultat nakon 45 minuta igre.

Na poluvremenu trener saopštava momcima da i pored lepe igre trenutni rezultat nije zadovoljavajući i da se mora nastaviti još jače kako bi se osigurala pobeda. Igrači to shvataju doslovno i nastavljaju da nadiru. Solo prodor Ostojića biva nepropisno zaustavljen u kaznenom prostoru i sudija svira penal. Izvršilac kazne bio je Miladin Srdanov, bez dileme pogađa mrežu i tako povećava vođstvo svog tima na 2:0.

Prednost na 3:0 povećava Ostojić, pametno koristi odbijenu loptu i šalje je u gol. Zatim sledi izuzetan prodor mladog Komlenića po levoj strani, odakle šalje dobar centaršut u noge Peruničiću koji bez većih problema sa udaljenosti od 5 metara matira golmana i postiže 4. pogodak za “Srbobran”. Posle ovako ubedljivog vođstva blago opada oprez domaće ekipe, slabiju komunikaciju odbrane i golmana srbobranskog tima koriste gosti i postižu gol za konačan rezultat utakmice 4:1.

“Kako vreme odmiče u ekipi je sve bolja atmosvera, pravi se bolja hemija među igračima, što rezultira i boljom igrom naših momaka. I pored naše želje da se vratimo u Vojvođansku ligu, nad igračima se ne pravi presija niti su uslovljeni da se to mora ostvariti. Mislim da dobri rezultati dolaze i zbog toga što smo potpuno neopterećeni i fudbal igramo iz pravih pobuda, želimo da se takmičimo, a neka bolji pobedi”, kaže predsednik kluba sa Vašarišta, Nemanja Perendić.

Na ovoj utakmici boje kluba branili su: Omčikus, Živanović, Radosavljević, Jorgić, Zeljić, Ostojić ,Adamović, Komlenić, Dugonjić, Srdanov i Peruničić; dok su kao izmene ušli:  Radovanović, Divjaković i Klipić. Posebno su se u ovom nastupu istakli Komlenić i Zeljić na kojima je počivao najveći broj akcija.

Narednu proveru spremnosti “Srbobran” će imati u Kupu, iako ovo takmičenje nema neku posebnu takmičarsku vrednost, dobro će doći kao trening pred 9. kolo u prvenstvu. Sledi gostovanje u Molu, iako je tamošnja “Bačka” poslednja na tabeli to ne znači da je u pitanju loša ekipa i da će se lako doći do bodova. Očekuje se tvrda igra iz koje će naša ekipa pokušati da izađe kao pobednik.

 

Facebook Komentari