Neočekivan poraz na startu prvenstva

04. oktobar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Nedelja, 3. oktobar,  i zvanično je bio početak takmičarske sezone za seniorski sastav Ženskog košarkaškog kluba “Srbobran”, na megdan našim devojkama po tradiciji su došle Beograđanke iz ŽKK “Karaburma”, ali su tu tradiciju malo pokvarile jer su bodove odnele sa sobom (64:73, po četvrtinama 19:23, 12:19, 15:17, 18:14).

Od samog starta meča rezultatski je vodila”Karaburma”, od 2 do 5 poena prednosti u prvoj četvrtini, jer “Belle” nisu dozvoljavale da se gošće značajnije odlepe, ipak nije bilo dovoljno snage da se ta razlika nulira. U nastavku je razlika narasla, i na 15 poena u trećoj četvrtini što je bilo i maksimalno vođstvo Beograđanki, nakon čega Srbobranke pronalaze više motiva i agresivnije nastupaju. Na žalost već je bilo kasno za takavu igru. Vremena nije bilo dovoljno da se sustigne zaostatak iako je pred kraj utakmice on smanjen na samo 4 poena, “Karaburma” se nakon tajm-auta vraća u igru snažnije i do isteka 40. minuta vraćaju se u sigurno zonu rešavajući utakmicu u svoju korist.

Od 11 igračica, koje je na raspolaganju za ovu utakmicu imao trener Slobodan Subić, i ako su sve ostvarile minutažu, njih 6 se upisalo sa poenima. Kapiten ekipe Jelena Curaković bila je najkorisnija sa 20 poena, jedina je pogodila šut za 3 poena, zabeležila je i 7 skokova, 2 asistencije i 5 ukradenih lopti. Slađana Lukić kao druga na ovoj listi postigla je 18 poena, 2 skoka i 7 asistencija, dok je Mirjana Zorić imala duble-duble učinak sa 13 poena i 11 skokova. Lepa vest je da je značajnu minutažu imala i Jelena Ćurčić, posle duge pauze vratila se u tim i doprinela rezultatu sa 10 poena, 4 skoka i 6 ukradenih lopti. Poene su još postigle Livija Guljaš 2, i Tisa Šućurović 1 poen.

Poraz na startu nije ono što se očekivalo od naše ekipe, trener Slobodan Subić nije bio zadovoljan prikazanom igrom, a pogotovo nedostatkom karaktera i entuzijazma na terenu kod nekih devojaka. “Celu utakmicu nam je malo falilo da okrenemo rezultat, mislim da smo u tim nekim trenucima odluke bili malo sebični. Sami smo sebi danas bili najveći protivnik, trošili smo puno vremena da dođemo u rezultatski priključak i da stvorimo šansu da timskom igrom preokrenemo utakmicu. Na posletku smo pokušavali nekim individualnim simultankama da rešimo utakmicu, a mislim da je to i donelo prevagu na stranu protivnica.

Najviše to zameram svojim devojkama, što su bile sebične u ključnim trenucima. Kad je trebalo utakmicu da prelomimo, da odigramo timski, pojedine igračice su želele da se istaknu, na pogrešan način i u pogrešnom trenutku rekao bih, i ovo je rezultat. Ali dobro, na nama je da treniramo i te greške pokušamo da ispravimo. Sledeće nedelje dolazi nam ‘Spartak’ iz Subotice, mnogo ozbiljniji protivnik sa kojim će biti mnogo veći izazov odigrati ravnopravno, ali tu smo da se takmičimo. Okrećemo se daljem radu i treninzima”, kaže naš košarkaški stručnjak.

Subić se zahvalio publici koja je došla u Halu i glasno podržala ekipu u prvom ovosezonskom nastupu. Tribine će biti otvorene i naredne nedelje u 15.00 časova, kada ćemo gledati duel sa Subotičankama.

Facebook Komentari