Nastavljaju da gaze i u višem rangu takmičenja

03. oktobar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Košarkaši omladinskog kluba “Srbobran” odigrali su sinoć premijerni meč u Prvoj regionalnoj ligi Sever (Grupa B), na svom terenu su pobedili KK “Velika Kikinda” rezultatom 109:77 (30:10, 25:20, 28:23, 26:24) i tako nastavili savršen niz pobeda iz prošle sezone.

Već u 4. minutu utakmice bilo je sve jasno, nadmoć Srbobranaca nad ne tako velikom Kikindom bila je očigledna, gosti nisu mogli da pogode ni jednom, dok su sa druge strane koševi pljuštali. Ni tajm-aut nije promenio sliku, tako da je do isteka prve četvrtine razlika na semaforu bila već nedostižna, 30:10. Ostatak meča za domaću ekipu je bio potpuno opušten, prilika da se probaju akcije, šutevi sa 10 metara i tako publici, koja je posle godinu i po dana opet u hali, prikaže sav raskoš talenta trenutne srbobranske ekipe, a njega ne manjka.

Najlepše od svega je to što je ulogu košgetera u ekipi preuzeo jedan od najmlađih igrača, Igor Šijačić sa 31 postignutim poenom, čak 6 pogođenih trojki i velikim brojem skokova bio je najkorisniji igrač utakmice. Za njim nije mnogo zaostajao kapiten Jovan Antić, koji i pored veće uloge u razigravanju ekipe, postiže 28 poena, od čega 5 trojki, Dušan Samardžić ubacio je okruglih 20 poena, 4 trojke, Andrej Radovanović 8 poena, Luka Gutović 6 poena (1 trojka), Aleksandar Srdanov 6 poena (2 trojke), Bojan Grubić 5 poena (1 trojka) i Nikola Babić 5 poena (1 trojka).

Trener Jovica Andrić je posle utakmice mogao da bude samo zadovoljan, i kako sam ocenjuje: “Ovo je bila rapsodija na parketu. Prezadovoljan sam kako smo odigrali, velika pobeda protiv Velike Kikinde. Otvorili smo utakmicu sa 13:0 i sve posle prve četvrtine bilo je samo polako privođenje kraju. Svi momci su odlično odigrali i mogu slobodno reći prava timska pobeda, što pokazuje i raspored datih poena, gde se u listu strelaca upisalo njih 8. Ubacili smo 21 trojku, a mogli smo i više jer je bilo dosta promašenih šuteva. 

Znao sam da smo kvalitetniji tim, ali opet nije lako odigrati prvi meč u novoj ligi, viši je rang takmičenja, a protivnik ima već dve godine iskustva igranja ovde. Takođe posle duge pauze igrali smo pred publikom, imamo mlađi tim nego prošle godine, Gutović i Radovanović imaju po 21 godinu, a Šijačić 19, znao sam da smo spremni ali opet bilo je malo bojazni kako će sve to izgledati na startu. Na moje veliko zadovoljstvo momci su pokazali karakter i odigrali fenomenalno. Najdraže mi je zbog Igora koji je pokazao svoj talenat u punom kapacitetu i takođe pokazao kolika će on pretnja biti po protivničke ekipe u ovoj sezoni. Antića i Samardžića nema potrebe da komentarišem, oni su stub tima već dugo i uvek standardni. Gosti su svu pažnju u odbrani usmerili na njih dvojicu, a oni su odlično razigravali ekipu tako da je opasnost po koš Kikinđana vrebala sa svih strana.

Važno je da smo od starta nametnuli svoj ritam, nastavljamo da ubacujemo preko 100 poena, i ako uspemo u nastavku da namećemo svoju brzu igru imaćemo veći broj pobeda, prosto je takav način igre jako teško ispratiti. Sa dva visoka igrača smo dobili veliku sigurnost pod košem, to je nešto što do sad nismo imali, momci su mladi, vredni i veliki napredak vidim kod njih, a tek mesec i nešto dana su kod nas u klubu. Čestitam celoj ekipi na pobedi, veliko hvala publici, nadam se da su uživali u utakmici, a mi se okrećemo narednom protivniku”, rekao je posle meča Jovica Andrić.

Naredno kole biće malo teže, igra se u Vrbasu (petak, 8. oktobar u 19.00 časova) gde naše momke očekuje protivnik koji je stigao iz višeg ranga takmičenja. OKK “Vrbas” je odlična ekipa, dve godine za redom su igrali Drugu ligu Srbije, i sad u ovom rangu takmičenja važe za jednog od favorita. Kako je našem klubu cilj za ovu sezonu ulazak u playoff nema mesta računicama, već se u svaki meč mora ući sa namerom da se pobedi, što će biti slučaj i narednog petka.

Za nešto više od godinu dana, ako se računaju pripreme tima za prošlu i ovu sezonu, OKK “Srbobran” je odigrao je 34 utakmice i ostvario 32 pobede, bez poraza su u takmičarskim nastupima. Dva porazu su od ekipe “Gajdobra”, po jedan u oba pripremna ciklusa, s tim što je to ekipa koja nastupa u Drugoj ligi Srbije. Za jedno malo mesto poput Srbobrana to je veliki uspeh i potvrda da se na lokalu mogu praviti ekipe i rezultati vredni pomena, a ne samo u velikim gradovima.

Facebook Komentari