SO Srbobran: Centar za socijalni rad dobio novu direktorku

30. septembar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Na danas održanoj Skupštini opštine Srbobran, većinom glasova odbornika na mesto vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad, izabrana je Svetlana Dragutinović, pošto je prethodno dužnosti razrešena i u zasluženu penziju ispraćena Biserka Veselinović.

Nova direktorka dolazi iz Novog Sada, rođena je 1973. godine i po zanimanju je psiholog. Od 2000. godine zaposlena je u PU “Radosno detinjstvo” u Novom Sadu, gde je tokom godina obavljala više poslova, od psiholago do rukovodilaca sektora i stručne psihološko-pedagoške službe.

“Izuzetno mi je zadovoljstvo što ću od danas biti deo tima na nivou srbobranske opštine. Očekujem nove izazove, kao psihologu u krvi mi je da pomažem ljudima, tako da se nadam da ću sa mesta direktorke ustanove to biti u prilici da činim u većoj meri. Za početak treba da se upoznam sa timom koji čini Centar za socijalni rad, da od gospođe Biserke dobijem neke bliže informacije o njenom dosadašnjem radu, a zatim i da krenem da se upoznajem sa lokalnom zajednicom. Ja nemam problem sa tim da zatražim pomoć kad nešto ne znam, otvorena sam za komunikaciju i nadam se dobroj saradnji sa svima”, rekla je Svetlana Dragutinović neposredno po imenovanju.

U penziju je ispraćena, uz puno uvažavanje i veliku zahvalnost prisutnih, Biserka Veselinović. Predsednik Opštine Srbobran, Radivoj Debeljački je u svom obraćanju sa skupštinske govornice naglasio, kako svi u sali dele mišljenje da je Biserka tokom dugog niza godina obavljala odličan posao, i da smatra kako može da posluži kao primer svim rukovodiocima opštinskih ustanova.

“Dužnosti koje obavlja Centar za socijalni rad vrlo su specifične, i njihovo dobro obavljanje najbolji je pokazatelj brige o građanima, ne samo na nivou ustanove već na nivou cele opštine. U takvom sistemu uloga direktora je vrlo važna, a evidentno je da je naša draga Biserka svoj posao na toj poziciji radila zaista dobro. Saradnja sa njom bila je na najvišem nivou, svoj posao obavljala je predano, uvek posvećeno brinula za naše najugroženije sugrađane. U ime Opštine Srbobran, u lično ime i ime svih ljudi kojima je pomogla, iskreno se zahvaljujem Biserki Veselinović za sve što je činila u našoj lokalnoj zajednici”, reči su koje je uputio Debeljački, a zatim su on i predsednica Skupštine, Milena Alargić, dosadašnjoj direktorki uručili cveće i prigodan poklon, poželevši joj pri tome ugodnu penziju.

Facebook Komentari