Stigao je novi sanitet u Dom zdravlja

28. septembar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Pokrajinska vlada još jednom je srbobranskom Domu zdravlja “Dr Đorđe Bastić” isporučila novo sanitetsko vozilo, drugi put za nešto više od godinu dana, čime je dodatno podmalđen vozni park lokalne zdravstvene ustanove.

Direktor Doma zdravlja, dr Vlastimir Kladar, ključeve novog saniteta primio je na skupu u Novom Sadu iz ruku Igora Mirovića, predsednika Pokrajinske vlade, koji je uručio ukupno 32 vozila sa namerom da domovima zdravlja i bolnicama širom Vojvodine omogući brži i efikasniji rad uz veću sigurnost transporta pacijenata.

Za Srbobran je ovo vredan i značajan poklon, a kako je isto učinjeno i prošle godine u maju mesecu, predsednik Opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, je pohvalio rad Pokrajinske vlade. “Želim da se zahvalim Pokrajinskoj vladi na izuzetnoj donaciji za naš Dom zdravlja. Potrebno je da nivo komunikacije između lokalne samouprave, Pokrajinske vlade i zdravstvene ustanove u Srbobranu bude na visokom niovu i zadovoljni smo kako je to do sada funkcionisalo. Takav oblik saradnje donosi rezultat i povećava nivo zdravstvene zaštite naših građana. To je jedna od uloga koju ima lokalna samouprava, pružanje maksimalne zdravstvene zaštite građanima na lokalu i ovo vozilo doprineće tome”, rekao je Debeljački.

Čitavom flotom vozila, kojom raspolaže Dom zdravlja, a koja je značajno podmlađena, s pravom se pohvalio direktor ustanove dr Vlastimir Kladar. “Imamo dovoljno vozila, upravo onoliko koliko je potrebno da se zadovolje potrebe broja stanovnika u opštini Srbobran. Raspolažemo sa pet potpuno ispravnih vozila u Službi hitne medicinske pomoći, jedno vozilo koje prevozi pacijente do dijalize i nekoliko manjih vozila za potrebe kućnog lečenja i patronaže”, dodao je dr Kladar.

Prilog TV BAČKA:

Facebook Komentari