Pokloni za novorođene bebe sada su još vredniji

28. septembar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava

Darivanje novorođenih beba u opštini Srbobran nastavljeno je danas, u drugom kvartalu rođeno je 38 dece za koje su lokalna samouprava, Udruženje “Ruka spasa” i Centar za socijalni rad pripremili vredne poklone dobrodošlice.

Sala Skupštine opštine Srboran bila je još jednom mesto najlepšeg skupa, a roditeljima beba, uglavnom mladim majkama, obratili su se predsednik Opštine Srbobran, Radivoj Debelječki, a zatim i predsednica Udruženja “Ruka spasa”, Savka Lazić.

“Izuzetno mi je zadovoljstvo svaki put kada su nam gosti roditelji tek rođenih beba, to je prilika kada smo svi nasmejani, a ja sa zadovoljstvom dobrodošlicu želim našim novim sugrađanima. Zahvaljujem se Centru za socijalni rad i Udruženju ‘Ruka spasa’ sa kojima imamo jako dobru saradnju, a rezultat svega toga je danas tu. Uz novčanu pomoć, za 38 beba smo po prvi put obezbedili stolice koje se koriste za hranjenje dece, i raznu drugu dodatnu opremu za novorođenčad. Želeo bih da istaknem posebno zalaganje lokalne samouprave koja je uvek na usluzi kada je najpotrebnije, a jedna od takvih situacija je upravo ta kada na svet dođe naš novi sugrađanin ili sugrađanka, i u tom momentu važno je da roditelji osete podršku sa naše strane. Za svako novorođeno dete izdvajamo po 20.000 dinara, ukoliko je u pitanju samohrani roditelj 40.000 dinara, i taj novac uvek bude veoma brzo uplaćen. Trudićemo se da kroz sistem obrazovanja i druge institucije budemo na usluzi roditelja, kao i da omogućimo da svako dete živi, obrazuje se a zatim i radi i privređuje u našoj lokalnoj sredini”, u svom obraćanju skupu rekao je Radivoj Debeljački, zaželevši prisutnima da se ponovo vide na ovakvom događaju i da se još više dece rađa.

Po tradiciji, majkama se obratila i Savka Lazić, čije je udruženje začetnik ove ideje i čije članice sve vreme učestvuju u pripremanju poklona za svako novorođenče. “Naše udruženje pokrenulo je ovu akciju pomoći roditeljima novorođenih beba. Darivali smo svako novorođenče sa neophodnim rekvizitima i našim rukotvorinama – kapicama, čarapicama, rukavicama, sa željom da u našoj opštini bude što više beba. Lokalna samouprava podržala je akciju i izdvojila značajna sredstva za nove, vredne poklone. Akciju je podržao i Centar za socijalni rad, svi su joj se rado priključili i verujem da će dugo trajati”, dodala je Savka Lazić, ujedno pridružujući se čestitkama srećnim roditeljima.

Facebook Komentari