Peta pobeda za FK Srbobran

20. septembar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

Ostvario je FK “Srbobran” ovog vikenda petu pobedu u prvenstvu, treću vezanu, potpuno nadigravši ekipu FK “Tornjoš” iz istoimenog mesta.

To šesto kolo Područne fudbalske lige “Subotica” Srbobranci su igrali na svom stadionu, vrlo dominantno, nedozvoljavavši protivnicima da pređu polovinu terena. Posed lopte bio je apsolutni, brzina je krasila plavi tim, ali je falilo sigurnosti u realizaciji. Ipak pobeda od 2:0 bila je dovoljna za osvajanje nova tri boda.

Trener Siniša Todorović bio je zadovoljan rezultatom, ali je takođe rekao da će morati još da se radi na pojedinim segmentima igre kako bi ona bila još bolja. “Meč se odvijao baš onako kako smo i predvideli, gosti su sve stavili u odbranu, a mi smo tražili naćin da otključamo taj bunker, a uspeli smo u tome tek u drugom poluvremenu. Ono što bih istakao na današnjem meču je želja mojih igrača, neprestano su napadali do isteka poslednje sekunde. Ispoštovano je sve što smo dogovorili u svlačionici  i mislim da su to dve najvažnije stvari za pomenuti, a da ističem nekog pojednica ne bih, jer tim je taj koji na svakoj utakmici u prvi plan isturi onog igrača koji je u tom trenutku najspremniji i raspoloženiji za igru. To je odlika pravih ekipa.

Odlikovala nas je brzina, ali smo zbog toga nekad bili i malo brzopleti, pa nismo uspevali da realizujemo šanse na najbolji način. Jedino rešenje je još više rada na treninzima. Ne želimo da neko tu našu grešku naplati na utakmici i da zbog toga gubimo bodove. Mi svakako radimo na tome da se pravi veći broj prilika za gol, neće se svaka realizovati u pogodak, ali sam mišljenja da se mora napadati stalno, nakon nekog od tih prodora će lopta završava u mreži.

Naša želja je da već u ovoj sezoni pokušamo da se vratimo u Vojvođansku ligu, naravno ima više ekipa koje to žele. Biće neprijatnih gostovanja, vrlo teških utakmica i kod kuće, ali kvalitet naših igrača, njihova brojnost i borbenost kažu da ta naša želja nije nerealna. Po kvalitetu tima realno je da imamo poziciju u samom vrhu tabele, sve ispod prve tri pozicije smatraću ličnim neuspehom”, rekao je posle subotnjeg meča trener Todorović.

Naredno kolo plavi idu u Kucuru gde će sa tamošnjim FK “Iskra” pokušati da upišu sebi još tri boda. “Svako gostovanje u ovoj sezoni će nam biti teško, ali mi ne odustajemo od pravljenja pozitivnih rezultata”, najavio je borbu šef struke u Šumici.

“Srbobran” je posle 6. kola na drugom mestu tabele, tri boda iza “Obilića” iz Zmajeva. Taj klub je u nedelju savladao nadaljski “Napredak” sa 3:1 i tako pobegao Srbobrancima za pomenute bodove. FK “Napredak” posle dobrog starta sezone, sa dve pobede, poslednja četiri kola beleži naizmenično remije i poraze, što je nadamo se praksa koja će već narednog vikenda biti prekinuta. U 7. kolu u Nadalj dolazi FK “Jadran” iz Feketića.

Takođe u nedelju FK “Mladost” je u Turiji zabeležila ubedljivu pobedu. U tom 6. kolu Vojvođanske lige “Sever” sa 3:1 savladan je tim “SU Stanišić 1920”. Ova dva tima trenutno dele prvu poziciju takmičenja sa po 12 bodova, a “Mladost” je jedini ne poraženi tim u ligi, sa tri remija i isto toliko pobeda. Sledeći izazov Turijcima biće ekipa “Krila Krajine” iz Bačke Palanke.

Facebook Komentari