Dramska sekcija prima nove članove

18. septembar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura

Dramska sekcija Doma kulture Srbobran i ove godine prima nove polaznike. Poziv važi za decu stariju od 10 godina, omladinu, ali i malo starije Srbobrance.

Zainteresovani će imati priliku da se oprobaju na daskama koje život znače, ko zna, možda baš u tom pozivu pronađu sebe i jednog dana postanu profesionalni glumci.

“Gluma stimuliše razvoj kreativnog razmišljanja kroz oblikovanje i izvođenje predstava. Suočava nas sa stidom i kompleksima. Podstiče razvoj stvaralaštva, otkirva i neguje talenat, pravilan i književni govor, pokret, mišljenje, stav, glas, smeh, suze. Sve je to gluma. Postanite članovi naše dramske sekcije i naučite osnovne tehnike glume. Budite deo procesa nastanka jednog dramskog dela. Proverite, da li je gluma ono što vas zanima i ispunjava”, stoji u pozivu Doma kulture.

Dransku sekciju će voditi Nebojša Savić – glumac, pisac i reditelj. Završio je Akademiju umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Radeta Markovića. Od 1997. godine stipendista Srpskog narodnog pozorišta, a od 2007. stalni član Drame SNP-a. Osnivač je nezavisne pozorišne trupe “Teatar Iza”, u kojoj režira, glumi i piše dečije tekstove kao što su: “Ludi od ljubavi”, “Mušica”, “Kvarna farma” i dr. Dobitnik je “Sterijine nagrade” za ulogu u predstavi “Ravangrad” u režiji Dejana Mijača i Godišnje nagrade SNP-a. Igrao u filmu “Kao rani mraz” Đorđa Balaševića i serijama “Ajmo svi u novo”, “Vere i zavere” i “Pundravci”. Snimio je nekoliko tv reklama i radio 3 godine kao voditelj jutarnjeg programa RTV-a. Od 2005.god. piše i režira reklamne predstave za velike kompanije (Imlek, Argeta, Dijamant, Knjaz Miloš). Predstave “Kvarna farma” i “Morsko brodska zavrzlama” , čiji je kompletan autor (tekst, režija, muzika), na redovnom su repertoaru Pozorišta mladih u Novom Sadu.

Audicija je zakazana za sredu, 22. septembar, u sali Malog pozorišta od 17.00 časova. Za sve druge informacije na raspolaganju stoji broj telefona: 021 731 919.

Facebook Komentari