Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

15. septembar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Drugu godinu za redom Republika Srbija proslavlja Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, praznik koji se u Srbobranu dostojno obeležava. Tim povodom je jutros na Trgu slobode, odnosno na jednom od jarbola, svečano podignuta zastava Srbije.

Zastavu su zakednički podigli: Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, Ljiljana Plazačić, poslanica u Skupštini AP Vojvodine, Vladimir Šarčev, odbornik Skupštine opštine Srbobran. Podizanju zastave prisustvovali su, u velikom broju, predstavnici lokalne samouprave i njenih institucija, većina sa zastavama Republike Srbije u rukama.

Nakon što je velika zastava došla do vrha jarbola, predsednik Debeljački je svojim sugrađanima, ali i svim drugim državljanima naše zemlje, uputio čestitku povodom današnjeg praznika.

“U ime Opštine Srbobran želim svim građanima Republike Srbije da čestitam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Praznik čestitam i našoj braći iz Republike Srpske, Crne Gore, ali i svim našim sunarodnicima koji žive u dijaspori. Izražavam veliku zahvalnost građanima koji su danas istakli srpske zastave na svojim kućama i time pružili podršku svojoj državi u gradnji nacionalnog jedinstva i davanja na značaju simbolima koji predstavljaju nas i našu državu. Danas na tom zadatku i naša opština ističe državnu zastavu, a i naša glavna ulica ukrašena je njima. Svi se zajedno pridružujemo državnom obeležavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, praznika za koji sam uveren da će se dugo obeležavati”, rekao je Debeljački na Trgu slobode.

Facebook Komentari