Čas bezbednog kretanja u saobraćaju za đake prvake

15. septembar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Saobraćaj

Danas je u srbobranskim osnovnim školama realizovana zajednička akcija Crvenog krsta i Policijske stanice Srbobran, tokom koje je najmlađim osnovcima održan čas o bezbednom učešću u saobraćaju.

Prvo su službenici saobraćajne policije održali teorijsko predavanje deci o tome kako se bezbedno prelazi ulica i kako se uopšte kretati u blizini saobraćajnica, a potom su poveli decu, u pratnji njihovih učiteljica, do ulice Svetog Save, gde su u nekoliko navrata đaci naučeno i primenili.

“Akciju je inicirao Crveni krst, a rado su joj se priključili PS Srbobran i OŠ ‘Vuk Karadćžić’ i ‘Jovan Jovanović Zmaj’. Za sve prvačiće bezbednost u saobraćaju je vrlo važna, i ovo je jedan od prvih njihovih kontakata sa tom temom, a vrlo je važno o tome ih edukovati jer će sve češće dolaziti u priliku da prelaze ulicu bez nadzora odraslih. Podelili smo deci rasporede časova sa motivima saobraćaja, kao i edukativne liflete o bezbednom kretanju na putu od kuće do škole”, rekao je ovim povodom sekretar Crvenog krsta u Srbobranu, Goran Radovanović.

On je dodatno apelovao na roditelje da o ovoj temi razgovaraju sa svojom decom, da ih povremeno podsećaju na pravila bezbednog prelaska ulice, što je kako kaže verovatno i slučaj u većini porodica, ali to treba da čine svi. “Posebno bih zamolio roditelje, kada ličnim automobilom dolaze po decu u školu, da ne sede za volanom i čekaju da deca uđu, već da izađu i dete uvedu u auto. Na taj način sprečiće decu da istrče na put i tako ugroze svoj život”, dodao je Radovanović.

Ovakva akcija biće održana i u Osnovnim školama “Petar Drapšin” i “Žarko Zrenjanin Uča”, za prvake u Turiji i Nadalju, jer je briga o bezbednosti jednaka za svu decu u opštini Srbobran, složni su akteri današnje akcije.

Crveni krst Srbobran će i u narednom periodu imati aktivnosti u čijem fokusu su deca. Na prvom mestu tu je predstojeća “Dečija nedelja”, ali i organizacija trke “Za srećnije detinjstvo”.

 

 

Facebook Komentari