OKK SRBOBRAN odigrao prvu pripremnu utakmicu

09. septembar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Omladinski košarkaški klub “Srbobran” već mesec dana sprovodi pripreme za predstojeću sezonu i prvi nastup u trećem rangu takmičenja, tačnije Prvoj srpskoj ligi, a u sredu veče su momci koje predvodi trener Jovica Andrić imali i prvu proveru na terenu.

Za prvi pripremni meč “Srbobran” ponovo bira jakog i dobro poznatog protivnika, tim “Hercegovac” iz Gajdobre. Reč je o ekipi koja je u samo tri godine postojanja uspela da napreduje tri ranga takmičenja, odnosno da iz beton lige dođe do Druge lige Srbije, sa namerom da se bori za ulazak u KLS, najviši rang takmičenja naše zemlje. Ni jedan od dva tima nije bio kompletan, ali raduje činjenica da je kao i prošle godine domaća ekipa u većem delu meča bila ravnopravan protivnik prejakim Hercegovcima.

U najvećem delu vremena igra je bila u egalu, tek po koji poen zaostatka imali su Srbobranci, tek u poslenjoj četvrtini, i to zbog loše realizacije šuta, gostujuća ekipa pravi rezultatski iskorak i pobeđuje (14:18, 19:21, 25:25, 19:24; 77:88). Trener Andrić je bio zadovoljan, kako i sam kaže rezultat je u potpuno drugom planu, trenutno je važno da se uigra ekipa.

“Bila je ovo jedna fajterska utakmica sa tvrdom odbranom na obe strane. Još su nam noge teške, 9. avgusta smo krenuli da radimo sa momcima iz Srbobrana, dva puta dnevno, pa smo kombinovali ko kako može da stigne zbog obaveza na poslu. Neki su trenirali dva puta, neki samo jednom, Novosađani su nam se tek priključili, tako da mogu biti zadovoljan onim što je prikazano na današnjem meču. Hvala ekipi iz Gajdobre što je još jednom bila deo naših priprema, i želimo im svu sreću u borbi za ulazak u KLS”, započinje analizu stanja seniorske selekcije Andrić.

“Moram da pohvalim Aleksandra Srdanova, koji je večera dao 3 trojke, ali i pokazao neverovatnu želju i energiju, borio se u odbrani i kreirao napade. On se poslednjih godina dosta borio sa povredom noge, nije mogao da pokaže svoj maksimum, ali je letos snažno trenirao, odlično odradio dosadašnji deo priprema i verujem da će biti važan deo ekipe u ovoj sezoni. Kapitensku traku preuzeo je Jovan Antić, koji je i večeras dao 30 poena, jer Radovan Babić i pored želje nije u mogućnosti da trenira redovno zbog obaveza na poslu, usled čega je odlučio da ustupi mesto vođe ekipe. Rale ostaje deo kluba i tima, a pružiće podršku koliko i kad bude mogao.

Pred sam početak prelaznog roka imali smo jednu, nazvaću je nelagodnost. Kanić Uroš, igrač kojeg smo doveli kao veliko pojačanje za predstojeću sezonu, prešao je u ‘Konstantin’ iz Niša. Takođe, iz kluba je otišao i naš Đuka, Mihajlo Vukomanović, stub odbrane, igrač sa najvećim brojem skokova, dobio je posao na brodu i neće biti sa nama u nastavku. Izgubili smo dva visoka igrača na pozicijama 4 i 5, usled čega smo morali brzo da pronađemo alternativu.

Doveli smo dva mlada momka, od 20 i 21 godinu, Luka Gutović i Andrej Radovanović. Odradili su tek dva treninga s nama i ovo im je prvi nastup. Momci su iz Novog Sada, nastupali su za “Stars” i “I came to play”, gde se nisu mnogo naigrali jer su mladi, ali ja očekujem da ove sezone zablistaju i pokažu šta umeju. Momci su vredni, požrtvovani, željni igre i mnogo će doprineti našoj igri pod košem. Ekipa tek treba da se ukomponuje, fale nam trenutno Smardžić i Trninić, koji zbog privatnih obaveza večeras izostaju, ali će nam se ubrzo priključiti. Veliko pojačanje nam je i Igor Šijačić, on je večeras dao 20 poena, a ja znam da on može još bolje. 

U novom takmičenju imamo ambiciju da se borimo za sredinu tabele, više od toga bi bio odličan uspeh. Ovaj rang takmičenja je nikad jači, gotovo svi timovi su doveli pojačanja, uložili dosta novca, što znači da neće biti lakih utakmica. Po mom mišljenju favorit lige je somborski “Joker”, iza njih je “Hajduk” iz Kule, a onda svi ostali mogu da se bore za to treće mesto. Žao mi je što smo izgubili dva tako značajna igrača, to nam je promenilo planove, ali pokušaćemo sa mladošću i energijom da nadomestimo taj nedostatak. Mogu da obećam da ćemo za svakog protivnika biti tvrd odah, na utakmicama u Srbobranu sam siguran da će nas teško ko moći dobiti”, rekao nam je trener Jovica Andrić.

“Srbobran” već u petak igra novi meč, protivnik je “Bagljaš” iz Zrenjanina. Iako je to ekipa iz nižeg ranga takmičenja, sa kojom je naš tim igrao dva puta u playoff-u, sad je to tim koji se značajno pojačao i ima ambiciju da pređe u viši rang. Takmičenje u Prvoj srpskoj košarkaškoj ligi startuje prvog vikenda u oktobru (2. i 3.10.), a već u utorak, 14. septembra, obaviće se žreb u Vojvođanskoj kući košarke, kad će OKK “Srbobran” saznati u kojoj grupi i sa kojim timovima će igrati prvi deo prvenstva. Ove godine nastupa 16 timova, biće podeljeni u dve grupe po 8, a nakon 14 kola po 4 najbolje plasirana tima iz obe grupe odlaze u playoff. Sa sobom nose samo bodove iz susreta sa plasiranim ekipama, i zatim igraju dvomeče sa kvalifikantima iz druge grupe.

 

Facebook Komentari