Školska godina počela i u vrtićima

03. septembar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Škola

Prvog septembra Predškolska ustanova „Radost“ otvorila je vrata svoj upisanoj deci u punom kapacitetu, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mera. Rad se odvija u svih 7 objekata u Srbobranu, kao i u vrtićima u Turiji i Nadalju.

Povodom početka nove školske godine posetili smo PU „Radost“, i razgovarali sa direktoricom Biljanom Bajić. “Ove godine upisano je 442 deteta, od toga 286 dece u poludnevni boravak i čak 156 dece u celodnevni boravak, što je značajno veći broj nego prethodnih godina. Zbog sve veće potrebe roditelja za celodnevnim boravkom dece, proširili smo kapacitet i od ove godine, pored vrtića ‘Snežana’, ‘Bambi’ i ‘Čuperak’ u Srbobranu, otvorili smo celodnevni boravak u vrtiću ‘Bubamara’ u Nadalju. Kapaciteti u vaspitnim grupama su popunjeni, osim u nekoliko pripremnih predškolskih grupa, gde ima još mesta za decu koja se nisu upisala. Takođe, slobodnih mesta ima u obe grupe na mađarskom jeziku u vrtiću ‘Barbi’ u Skopljanskoj ulici. 

U pripremno predškolski program, koji je obavezan, upisano je 159 dece. Ovom prilikom, apelujemo na sve roditelje da ukoliko nisu upisali dete rođeno od 01.03.2015. do 29.02.2016. u pripremno predškolski program, to učine u što kraćem roku. I ove godine trudićemo se da obezbedimo sve uslove za nesmetan rad vrtića. Vrtić ‘Bubamara’ u Nadalju, opremljen je potrebnim sredstvima za celodnevni boravak> dečiji krevetići, posteljina, posuđe, zavese, termos. Takođe nam je u planu zamena stolarije u Turiji (sredstva su obezbeđena od AP Vojvodine). U toku je zamena stolarije u vrtiću ‘Čuperak’ u Srbobranu“, dodala je na kraju direktorica PU „Radost“ Biljana Bajić.

Ona je ujedno svoj deci, roditeljima i zaposlenima u PU „Radost“ poželela zdravu, srećnu i uspešnu radnu godinu.

Facebook Komentari