Počasni vitez Ljubičevskih konjičkih igara – Žića Maradona

02. septembar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo

Grad Požarevac i Ljubičevske konjičke igre dodelile su humanitarcu Živoradu Đuriću – Žići Maradoni titulu “Počasnog viteza” za dugogodišnji humanitarni rad. Zajedno sa Žićom titule “Počasnog viteza” dobili su Marina Maljković, selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije, i Dejan Savić, selektor muške vaterpolo reprezentacije Srbije.

Gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović istakao je prilikom uručenja priznanja “da ovogodišnji počasni vitezovi imaju sve vrednosti koje jedan vitez nosi sa sobom kako bi zaslužio tu titulu”. “Svojim uspesima naši vitezovi doneli su mnogo radosti čitavom narodu. Na tom putu pokazali su ljudske osobine svojstvene onima koji dajući mnogo ne traže mnogo zauzvrat”, rekao je gradonačelnik Pavlović. Počasni vitezovi su dobili plašt, sablju i plaketu.

Žića Maradona potvrdio je i u Srbobranu svoj ljudski i humanitarni rad, prepoznat je kao čovek koji nesebično pokreće, organizuje i realizuje akcije podrške ugroženim pojedincima i grupama. Takvih akcija u Srbobranu bilo je niz, a najnovija potvrda humanog karaktera ovogodišnjeg laureata stigla je u danu kada je primio nagradu u Požarevcu – Žića Maradona je ovom prilikom uručio novčanu donaciju Centru za decu i omladinu ometenu u razvoju, kao i vitešku sablju koju je dobio na poklon, a najavio je i da će ovoj ustanovi uskoro donirati krevete, dušeke i posteljinu.

Sve o uručenju titule “Počasnog viteza” možete čitati OVDE.

Prilog HIT radija

Preuzeto sa: srbobran.rs

Facebook Komentari