U prvi razred krenulo 132 dece

01. septembar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Škola

Prvi dan septembra po tradiciji označava početak školske godine, za većinu osnovaca već uobičajena praksa, ali za đake prvake je to poseban dan. Tokom jučerašnjeg i današnjeg dana sve škole na teritoriji opštine Srbobran uvele su prvačiće u učionice, gde su upoznali drugare, ali i učiteljice.

Doček u školama je svečano upriličen, đake su prvo pozdravile direktorke obrazovnih institucija, zatim su to učinile učiteljice, a priliku da deci čestita taj veliki korak, koji prave ulaskom u svet znanja, iskoristio je i predsednik Opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, koji je pronašao vremena da prijemu prvaka prisustvuje u svim školama. Nove učenike su prigodnim programom dočekali njihovi stariji drugari, uglavnom recitujući stihove, šaljući tako poruke dobrodošlice i davajući im neke početne savete, a nisu izostali ni pokloni u vidu školskog pribora koji je pripremila Opština Srbobran.

Predsednik opštine, Radivoj Debeljački, je najmlađim osnovcima na polasku u školu uputio lepe želje, i pri tome im rekao da su na njih svi prisutni već ponosni, porodice i prijatelji, i da zato ne treba mnogo da brinu.

“Pred vama su godine uživanja, otkrivanja novih znanja i mnogo druženja, verovatno najlepši period u životu, tokom koga ćete steći prijatelje za ceo život. Želim vam da svaki dan u školi imate na licu osmeh kao danas, da se radujete svemu što dolazi, jer sve su to iskustva koja do sad niste imali. Zadovoljstvo mi vas je gledati i siguran sam da dolazite u prave ruke, kod dobrih učitelja, učiteljica, nastavnika i nastavnica, koji će vas učiniti još boljim i još pametnijim, koji će vam približiti i pomoći vam da usvojite nova znanja.

Mi stariji imamo obavezu da uvek budemo tu za vas, da vam pomognemo, i za to možete da nam se obratite kada god želite. Cilj nam je da imate još lepše i opremljenije učionice i sve druge uslove da postanete dobri đaci, uspešni i dobri ljudi. Zajedničkim snagama moramo se potruditi da svu decu izvedemo na pravi put. Znam da će biti dobrih i loših ocena, druženja i nestašluka, sve je to normalno, važno je samo da vi deco, slušate svoje učitelje i roditelje”, između ostalog govorio je Debeljački na prijemu prvaka.

Reči dobrodošlice nije falilo ni od strane onih koji u školama vode računa o đacima, direktorice škola: Bojana Nićin, Erika Munjin Sokola, Branislava Zeremski i Branislava Stanaćev; su dočekale decu svaka u svojoj školi, a zatim se mališane upoznale sa njihovim učiteljicama.

Najviše prvaka upisala je OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”, njih 54, OŠ “Vuk Karadžić” ima 45 đaka u prvom razredu, u klupe OŠ “Žarko Zrenjanin Uča” selo je 23 prvačića, dok je u OŠ “Petar Drapšin”  tek 10 učenika.

Facebook Komentari