Vakcinacija od 8.00 do 12.00 časova

29. avgust 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Zdravlje

Akcija vakcinisanja protiv COVID 19 biće nastavljena i naredne nedelje, od ponedeljka, 30. avgusta, do petka, 03. septembra, svakodnevno od 08.00 do 12.00 časova.

Rast interesovanja za vakcinacijom, kao i veoma dobar odziv za primanje treće, buster doze vakcine, ohrabruje, i organizatori akcije, Dom zdravlja “Dr Đorđe Bastić” i Društvo za borbu protiv šećerne bolesti “Plavi krug”, pozivaju sve nevakcinisane građane da prime neku od ponuđenih vakcina, najbolju zaštitu protiv koronavirusa, posebno u trenutku kada četvrti talas zaraze uzima sve više maha.

Vakcinacija se organizuje u prostorijama Društva za borbu protiv šećerne bolesti “Plavi krug”, u ulici Sonje Marinković 18a.

Inače, prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine, epidemiološka situacija u Vojvodini je nepovoljna. U ovom trenutku na teritoriji 26 opština situacija je vanredna, u 9 opština situacija je nepovoljna, dok se na teritoriji 10 opština i gradova situacija ocenjuje kao nesigurna.

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 475 novih slučajeva. U Novom Sadu je registrovano 130 novoobolelih. Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta 30 do 50 godina. U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 3.367. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 1.046. Institut smatra da u narednom periodu treba posvetiti pažnju poštovanju predloženih opštih mera zaštite na svakom mestu i posebno potrebi vakcinacije što većeg broja ljudi.

Facebook Komentari