Podržimo Veljka, Robertinu, Galinu i Milanu na takmičenju “Srbija u ritmu Evrope”

25. avgust 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Brojimo sitno do početka muzičkog festivala i takmičenja “Srbija u ritmu Evrope”, u koje se Opština Srbobran vraća na pravi način, a predstavljaće je Veljko Golub uz svesrdnu pomoć svojih drugarica plesačica Robertine Kupco, Galine Jovčić i Milane Matić.

Završno takmičenje održaće se 5. septembra, sa početkom u 13.00 časova na Prvoj televiziji, te je današnji prijem naših predstavnika u kabinetu predsednika Radivoja Debeljčakog, bio poslednja prilika da se srbobranskom četvercu i zvanično poželi sreća. Podsećanja radi, Veljko će nastupiti sa pesmom “Arkade”, koju je holandski pevač Duncan Laurence izveo na Evroviziji 2019. godine.

Srbobran je ovom prilikom posetio i David Makevič, direktor “Srbija u ritmu Evrope”, želeći predsedniku opštine, ali i svim njenim građanima, da zahvali što su ponovo deo najvećeg muzičkog takmičenja za decu u našoj zemlji i da poželi Veljku i devojkama što bolji plasman u finalnom nastupu. “Ove godine festival ‘Srbija u ritmu Evrope’ čine 24 grada i opštine, među kojima je ponovo i Opština Srbobran, što nas veoma raduje. U subotu, 5. septembra od 13.00 časova, uživo na Prva TV, na nacionalnoj televiziji, deca iz Srbobrana imaće priliku da se predstave širokom auditorijumu i pokažu sve svoje talente, što jeste naš cilj. ‘Srbija u ritmu Evrope’ funkcioniše i van naše zemlje, prepoznatljivost projekta je snažna i široka, a deo zasluga ide i opštini Srbobran. Hvala predsedniku opštine na podršci, hvala i svim srbobranskim službama koje su pratile naš projekat, poput Doma kulture, čime su dali snažan doprinos da sve bude na najvišem nivou. Uveren sam da će kvalitet ovogodišnjih predstavnika Srbobrana izaći na videlo i očekujemo visok plasman za Veljka i njegove. U odnosu na prethodne godine oni su pokazali još veću ozbiljnost i organizovanost, i sada, pre TV prenosa i ideje o konačnom plasmanu, mogu reći da sam potpuno zadovoljan njihovim angažovanjem, agilnošću i spremnošću na rad”, istakao je David Makevič.

Predsednik Debeljački je nakon razgovora rekao kako je nakon svega apsolutno siguran da je odluka o ponovnom priključivanju festivalu bila ona prava, da je “Srbija u rutmu Evrope” izrasla u ozbiljan projekat sa izuzetnim tehničkim i organizacionim mogućnostima. “Sve više ljudi i lokalnih samouprava prepoznaje značaj ovog takmičenja. Nama kao lokalnoj samoupravi pre svega je važno da deci stvorimo mogućnost da pokažu svoje talente i znanja, a možda se u budućnosti iz toga izrodi i nešto više – možda je ovo i početak neke profesionalne karijere. 

Bitno je da na licima dece vidimo osmehe, da su zadovoljni i čini mi se da smo napravili pun pogodak što smo se vratili među učesnike festivala ‘Srbija u ritmu Evrope’. I sa naše strane smo se ove godine potrudili da budemo profesionalniji, a to smo očekivali i dobili sa strane organizatora takmičenja. Zadovoljni smo učinjenim, deca su imala sve uslove za rad, kako smo se i dogovorili, i kao lokalna samouprava zahvaljujemo partnerima na svemu. Raduje me i broj glasova koji smo ostvarili do sada, još uvek smo u vrhu, i pozivam sugrađane da nastave da glasaju za Veljka. Istovremeno, oni ne treba da osećaju nikakvu vrstu pritiska, naš cilj je bio da deci pružimo mogućnost da se pokažu, da stanu na odskočnu dasku za sutra, a da li će neko biti prvi, drugi, treći ili poslednji, nije važno. Naši predstavnici su naši pobednici, za mene su već pobedili i svi smo ponosni na njih”, ocenio je Radivoj Debeljački.

U razgovor se uključio i Veljko Golub, koji očigledno sa zebnjom iščekuje finale na televiziji. “Poštovani predsedniče opštine i draga naša ‘Srbijo u ritmu Evrope’, hvala vam što brinete o nama i što nam zajedničkim snagama obezbeđujete bolju budućnost i put ka našim snovima i ciljevima. Mi smo deca i naš zadatak je da se smejemo, plešemo i pevamo, želimo da rastemo uz ovaj festival, kao i sva druga deca Evrope, i to je sada realnost. Živeo Srbobran i živela Srbija”, rekao je Veljko i zatim pozvao građane s  teritorije pštine Srbobran da glasaju za pobedu svojih predstavnika slanjem  SMS-a na 1557 sa tekstom: PESMA_20.

Facebook Komentari