Pobeda i u drugom kolu

22. avgust 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

Najbolji mogući početak lige imaju lokalni klubovi u Područnoj ligi “Subotica”, FK “Srbobran” je rezultatom 2:1 pobedio “AFK” iz Ade, a još ubedljiviji bili su Nadaljčani koji su OFK “Vrbas” deklasirali sa 7:1.

Za povratnika u ovo takmilčenje, FK “Srbobran”, vrlo je važno da niže pobede, kako zbog potrebnog samopouzdanja tako i zbog želje da se bodovima kandiduje za ulazak u viši rang takmičenja.

Utakmicu u Šumici domaća ekipa je počela dominantno, od starta su se nizale prilike i ujedno se gostima iz Ade davalo do znanja ko je glavni na terenu. Zrele šanse imali su Komlenić i Srfanov, nažalost ne iskorišćene, Radosavljević je takođe pokušao ali golman brani vrhovima prstiju, ipak u 35. minutu Miladin Srdanov pogađa gol na asistenciju Peruničića. Rezultat 1:0 za “Srbobran” ostao je do poluvremena.

U nastavku se nastavlja sa inicijativom plavih, i već u 50. minutu priliku ima Komlenić, upućuje sa pet metara snažan šut ali promašuje gol. Nastavlja se sa snažnom igrom, pogotovo na sredini terena pošto se gosti bude iz dotadašnje učmalosti i čak prete da poravnaju rezultat. Posle prekida igre ostvaruju napad koji zamalo rezultira pogotkom, ali na sreću Srbobranaca rezultat ostaje nepromenjen. Plavi ih kažnjavaju zbog te akcije, povratnu loptu Peruničića kupi Klipić i šalje je u mrežu, čime podiže vođstvo na 2:0. Imao je Peruničić šansu da se i sam upiše u strelce, bio je oči u oči sa galmonamo Ade, ali gubi taj duel.

Posle druge vezane pobede, u isto toliko kola, optimizma u taboru srbobranske ekipe ne manjka, što je dobro jer već naredno kolo ide se u Vrbas, gde naše momke očekuje okršaj sa neugodnim komšijama. U prošloj sezoni su jedni drugima bili najveći konkurenti u borbi za opstanak, u ovoj će ta borba da se nastavi za plasman. Jasno je da su Vrbašani posle 7 primljenih golova od “Napretka” verovatno mentalno slabiji, što daje određenu prednost “Srbobranu”.

Facebook Komentari