Od 23. avgusta moguće je primiti treću dozu vakcine

19. avgust 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Zdravlje

Uporedo sa vakcinacijom i revakcinacijom, građani opštine Srbobran imaju priliku da prime i treću dozu zaštite od COVID 19. Kako je saopšteno iz Doma zdravlja “Dr Đorđe Bastić”, vakcinacija trećom dozom vrši se na istom mestu, u prostorijama Društva za borbu protiv šećerne bolesti “Plavi krug”, u ulici Sonje Marinković 18a, u nešto izmenjenoj proceduri.

“Kao i u celoj Srbiji, svim našim građanima na raspolaganju je vakcinacija trećom dozom, svakoga radnog dana od 08.00 do 10.00 časova, počev od ponedeljka, 23. avgusta. Trećom dozom revakcinišu se oni koji su prvu dozu dobili pre više od 180 dana, ili šest meseci. Svi oni dobiće SMS poruku o terminu za revakcinaciju trećom dozom, i veoma je važno da prime vakcinu, čime dodatno učvršćuju svoj imunitet. U ovom trenutku i dalje su nam na raspolaganju Sinopharm i Pfizer vakcine”, rekao je dr Vlastimir Kladar, direktor Doma zdravlja, i pozvao nevakcinisane građane opštine Srbobran da se obavezno vakcinišu.

Iz ove ustanove stiže i obaveštenje da će u subotu, 21. avgusta, redovni rad ambulante od 08.00 do 14.00 časova, zbog najavljenog nestanka električne energije biti prebačen u poslepodnevne sate, od 14.00 do 19.00 časova. Izmene se odnose i na rad apoteke, koja će raditi od 14.00 do 18.00 časova. Iz Doma zdravlja apeluju na pacijente da u prepodnevnim satima, zbog nedostatka struje, ne dolaze ni u Službu hitne medicinske pomoći, ukoliko to nije neophodno, jer u tim okolnostima lekarima je skoro nemoguće da pruže mnoge usluge.

Facebook Komentari