Predstavila nam se slikarka Natalia Kiš

17. avgust 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura

Dom kulture je ponovo bio u prilici da u svojoj Galeriji prikaže jednu zanimljivu izložbu likovnih radova, reč je o delima nastalim iz mašte mlade slikarke Natalie Kiš.

Svečanost otvaranja izložbe upriličena je juče, 16. avgusta, u 20.00 časova, gde se uz dvadesetak radova, publici predstavila i sama autorka. Natalia je rođena u Novom Sadu, 24. oktobra 1994. godine, u istom gradu je usavršavala svoje umetničko umeće, prvenstveno na Akademiji umetnosti, odsek za grafiku.

Do sad je svojim slikama i crtežima pobrala brojne nagrade, 2013. godine dobila je glavnu nagradu na međunarodnom konkursu plakata „Love your Body“ (NOW Foundation LYB Poster Contest) u Vašingtonu (SAD); 2018. godine pohvaljen joj je crtež pod nazivom „Stepeni dubine“ na 2. Međunarodnom bijenalu radova na papiru u Prijedoru (BIH). U istoj godini je dobila godišnju nagradu departmana likovnih umetnosti za najuspešniji umetnički rad iz umetničke discipline grafika.

Natalia je ove godine završila master studije, takođe na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, pod mentorstvom profesora Aleksandra Botića. U svojim radovima se bavi dubinom prostora i elementima koji se sa vremenom menjaju. Prati ne samo kako vreme izmeni taj prostor, već i kako sam stvaralac sa vremenom drugačije vidi isti prostor i na koliko načina može da prikaže te promene.

Izložene slike i ove nedelje mogu da se pogledaju u Domu kulture (Cara Lazara 6, Srbobran).

Facebook Komentari