Odigran je opštinski DERBI VETERANA

17. avgust 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

U nedelju, 15. avgusta, u Srbobranu je odigran opštinski derbi u fudbalu, između ekipa “Veterani Srbobran” i “Veterani Napredak” iz Nadalja. Domaći tim je bio dominantniji u Šumici, sa čak 8 postignutih golova.

Ubedljiva pobeda plavih nije možda u najboljem duhu dobrih domaćina, s obzirom da se veteranski susreti igraju iz najlepših pobuda, ali je sigurno da je zadovoljstvo kod igrača domaće ekipe bilo ogromno. Šijačić je čak 4 puta tresao mrežu Nadaljčana, Barna je to činio 3 puta, a jednom se u strelce upisao i Peradze.

Gotovo dva i po meseca su srbobranski veterani izostajali sa terena, uz izuzetak turnira održanog u Temerinu. Što zbog pretoplog vremena, ili usled izostanaka zbog godišnjih odmora, prethodne nedelje ekipa je najzad uspela da bude kompletna i da odigra utakmicu. Verovatno da je odmor pozitivno uticao na naše momke, igrali su gotovo savršeno, željni fudbala i druženja.

Za samo pola sata uspeli su Plavi da dođu do nedostižne prednosti, realizovavši čak 5 golova, a da ni jedan nisu primili. Trio u napadu: Barna, Šijačić, Tutorov; odlično je funkcionisao, Turorov je neprekidno asistirao dok su druga dvojica tresli mrežu. I pored savršene igre, do isteka poslednjeg minuta prvog poluvremena veterani iz Nadalja uspevaju da postignu jedan gol i tako malo ublaže zaostatak.

U drugu deonicu domaći ulaze sa parolom “lako ćemo” što se odražava na igru, a dominiraju gosti. Postiže “Napredak” još jedan gol, vežu uz njega još jednu izglednu šansu, ali bez dodatnog umanjena prednosti. Ovakvo stanje na terenu kao da je probudilo Plave, koji se konsoliduju, zbijaju redove i još jednom dolaze do odlične igre, kao u prvoj deonici. Uspevaju da vežu još tri pogotka, koja nastaju iz brze igre i kratkih dodavanja, čime do isteka vremena postavljaju konačan rezultat utakmice 8:2.

Sastav “Veterani Srbobran” na ovoj utakmici činili su sledeći igrači: Suzić, Kobilarov, Ž.Šijačić, Marić, Drapšin, Filipović, Topalov, Tatić, Tutorov, A.Šijačić, Barna, Kupreščanin, Gerdijan, Spasić, Peradze i Konatar.

Treće poluvreme odigrano je malo drugačije, gol razlika se nije više nazirala, već je u prvi plan došlo druženje.

Facebook Komentari