Termini za vakcinaciju ostaju isti

13. avgust 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Zdravlje

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao nesigurnu, te stoga smatra da u narednom periodu treba posvetiti punu pažnju poštovanju predloženih opštih mera zaštite na svakom mestu i posebno potrebi vakcinacije što većeg broja ljudi.

Upravo iz tog razloga Dom zdravlja “Dr Đorđe Bastić” i Društvo za borbu protiv šećerne bolesti “Plavi krug” nastavljaju i naredne nedelje akciju vakcinisanja protiv COVID 19.

Svakodnevno od ponedeljka do četvrtka, od 16. do 19. avgusta, u intervalu od 12.00 do 13.00 časova, u prostorijama “Plavog kruga” u ulici Sonje Marinković 18a, građani će imati priliku da bez prijavljivanja i čekanja na poziv, prime vakcinu Pfizer ili Sinopharm. Vakcinacija u petak, 20. avgusta, biće moguća od 18.00 do 20.00 časova, na istom mestu.

Dom zdravlja i “Plavi krug” još jednom pozivaju građane da se vakcinišu, zaštite svoje zdravlje i daju pun doprinos konačnoj pobedi nad koronavirusom.

Inače, u ovom trenutku na teritoriji četiri opštine u Vojvodini situacija je vanredna, u devet opština situacija je nepovoljna, dok se na teritoriji 29 opština i gradova situacija ocenjuje kao nesigurna, a u četiri opštine situacija je povoljna.

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 142 nova slučaja. U Novom Sadu je registrovano 54 novoobolelih. Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta 30 do 50 godina. U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 1318. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 479.

Facebook Komentari